Este cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Ideal ar fi ca acesta să conÈ›ină alimente cât mai sănătoase pentru organismul nostru. Iată diferenÈ›ele dintre lapte È™i suc de portocale consumate la masa de dimineață.
Sucul de portocale
PRO: un pahar de suc de portocale, 240 de mililitri, are doar 110 calorii È™i oferă cantitatea necesară de vitamina C pentru întreaga zi. De asemenea, este un antioxidant puternic care protejează pielea împotriva acÈ›iunilor dăunătoare ale soarelui, protejează creierul împotriva poluării È™i împotriva altor factori nocivi din mediu.
CONTRA: O cantitate prea mare, consumată des, poate afecta smalțul dinților. Un studiu recent efectuat de un profesor asociat la universitatea Rochester Eastman Institute for Oral Health a demonstrat că sucul de portocale a redus duritatea smalțului dinților cu 84% după ce a fost consumat zilnic, timp de cinci zile.
Laptele
PRO: Un pahar de lapte ce conÈ›ine 2% grăsime oferă necesarul zilnic de proteine È™i o treime din doza recomandată de calciu. În urma unui studiu s-a dovedit faptul că oamenii care consumă lapte la micul dejun vor mânca mai puÈ›in la prânz, în mare parte din cauza proteinelor din lapte - care ajută la senzaÈ›ia de saÈ›ietate - dar È™i din cauza calciului care ajută la reglarea hormonilor ce controlează greutatea corpului nostru.
CONTRA: Dacă nu alegem să consumăm lapte total degresat, acesta poate conține grăsimi saturate ce cresc riscul de boli cardiovasculare și contribuie la dezvoltarea obezității sau a diabetului. Este indicat să consumăm lapte bio care nu provine de la aminale injectate cu antibiotice sau hormoni de creștere.
Ce alegem?
SpecialiÈ™tii ne îndeamnă să consumăm lapte. Este mai blând cu dinÈ›ii, calciul conÈ›inut ajută la reconstruirea smalÈ›ului. Laptele BIO - ecologic - oferă organismului antioxidanÈ›ii benefici de care are nevoie, la fel ca È™i sucul de portocale. Laptele BIO conÈ›ine cu 75% mai mult betacaroten, cu 50% mai multă vitamina E È™i de 2, 3 ori mai multă luteină È™i zeaxantina (antioxidanÈ›i) ideale pentru a menÈ›ine ochii sănătoÈ™i, È™i cu 70% mai mulÈ›i acizi graÈ™i Omega 3.
Sursa foto: ://pixabay.com/en/food-breakfast-orange-juice-eggs-1068290/