Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că este prima doză de nutrienÈ›i pe care îi primeÈ™te organismul după o perioadă mai lungă în care È™i-a consumat energia sau nu a primit-o. Dacă vrei să diversifici ceea ce consumi la micul dejun, poÈ›i oricând să optezi pentru cereale, spre exemplu.
Fulgii de ovăz au fost studiaÈ›i de specialiÈ™ti care au decis că sunt cei mai buni pentru consum matinal. Departamentul pentru Agricultură din SUA a atras atenÈ›ia asupra fulgilor de ovăz din cauza conÈ›inutul lor de carbohidraÈ›i care dau energie pentru întreaga zi. În plus, ovăzul se mai remarcă prin conÈ›inutul de fier, magneziu, potasiu, zinc È™i vitamine din complexul B.
Pentru a fi uÈ™or inclus în alimentaÈ›ie, ovăzul poate fi combinat È™i o mulÈ›ime de ingrediente. Spre exemplu, poÈ›i să fierbi fulgii de ovăz sau tărâÈ›e de ovăz în lapte È™i să faci un desert minunat adăugând fructe proaspete sau uscate. Mai poÈ›i pune seminÈ›e, miere, cacao sau scorÈ›iÈ™oară.
Dacă vrei un mic dejun rece, potrivit pentru zilele toride de vară, amestecă fulgii de ovăz cu fructe mărunțite și iaurt grecesc și lasă la frigider, iar a doua zi bucură-te de o masă rapidă, gustoasă și răcoritoare.
Te-ar putea interesa: Alimente care conÈ›in mai mult zahăr decât crezi!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto:https://phonline.ro/5-retete-cu-fulgi-de-ovaz-pentru-micul-dejun-simple-sanatoase-si-gustoase-1698149103/