Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 01 Mai 2024    Actualizat: 01 Mai 2024

        În ultima săptămână a lunii aprilie, inspectorii ANSVSA au controlat peste 3.200 de unități din industria alimentară, aflate în stațiuni turistice. În urma neregulilor constatate s-au aplicat amenzi ce au depășit 2,2 milioane de lei, transmite Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. 

 

       „În perioada 23-30.04.2024, ANSVSA a dispus acțiuni specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Scopul acțiunii a fost protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară din zonele de agrement și localitățile de interes turistic. Acțiunea, desfășurată de ANSVSA la nivel național s-a concretizat prin verificarea a 3.211 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor” se arată în comunicatul ANSVSA. 

 

        Pe lângă amenzile aplicate, s-au pus sub sechestru peste 721 de kilograme de produse alimentare care prezentau risc pentru sănătatea consumatorilor. De asemenea, s-au emis 7 ordonanțe de suspendare a activității și alte 7 de interzicere a activității. S-au controlat 997 de restaurante, 64 de pizzerii, 25 de cantine, 102 cofetării-patiserii, 258 de laboratoare de cofetărie/patiserie, 128 pensiuni turistice, 305 unități hipermarket/supermarket, 850 de magazine alimentare, 231 unități mobile de comercializare a alimentelor, 227 de târguri - expoziții și 24 puncte gastronomice locale. 

 

        „Principalele neconformități au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind depozitarea, întreținerea spațiilor, echipamentelor de lucru și folosirea ustensilelor și recipientelor în stare insalubră, ambalarea, etichetarea necorespunzătoare, expunerea la comercializare a produselor alimentare fără etichetă, utilizarea spațiilor neautorizate/înregistrate sanitar veterinar, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare” a precizat ANSVSA. 

 

 

Te-ar putea interesa: ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!

 

 

Sursa foto: https://depositphotos.com/photos/restaurants.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0