Perioada sărbătorilor vine, din păcate, cu o creștere a cazurilor de toxiinfecție alimentară, iar în acest context medicul Virgil Stroescu a atras atenția asupra alimentelor de care ar trebui să ne ferim ca să evităm să ajungem la spital.
Totodată, medicul avertizează că există o serie de pericole asociate toxiinfecțiilor alimentare, în special atunci când se consumă pește, ce pot duce la apariția unor infecții.
„La consumul de pește se întâmplă destul de des să ne confruntăm cu toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții, nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile. Mai mult, ce se poate întâmpla este următoarea situație: Personalul care lucrează într-o stațiune să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal, poate să facă dezastru” a explicat medicul la Antena 3.
Doctorul Virgil Stroescu a tras un semna de alarmă și cu privire la ouăle de rață, care pot genera toxiinfecții mortale, deoarece ele au un risc mai mare de contaminare bacteriană și transmitere a bolilor în comparație cu ouăle de găină. Medicul recomandă să nu se prepare maioneză din ouă de rață.
Te-ar putea interesa: Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.antena3.ro/tag/toxiinfectie-alimentara-44462.html