Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 03 Ianuarie 2017    Actualizat: 03 Ianuarie 2017

     DeficienÅ£a în organism a probioticelor reprezintă principala cauza a problemelor digestive, dar ÅŸi a altor probleme de sănătate precum scăderea imunităţii ÅŸi apariÅ£ia recurentă a bolilor specifice sezonului rece, avertizează dr. imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.

     Potrivit expertului, consumul de probiotice este esenÅ£ial în această perioadă când temperaturi alternează ÅŸi răcim foarte uÅŸor. Iată ce alimente trebuie să consumăm:

1. Ciocolata neagră
Unul din puÅ£inele deserturi benefice organismului, ciocolata neagră, este bogată în antioxidanÅ£i ÅŸi are un efect de energizare. În plus, ciocolata neagră se mai remarcă ÅŸi prin probioticele pe care le furnizează organismului. Câtă vreme are o concentraÅ£ie cât mai mare de cacao ÅŸi un conÅ£inut cât mai mic de zahăr sau îndulcitori sintetici, ciocolata neagră este un aliat de nădejde al sănătăţii.

2. Ceaiul Kombucha
Considerat un adevărat elixir al sănătăţii, acest ceai se obÅ£ine folosind culturi vii de Kombucha în ceai verde sau ceai negru ÅŸi este folosită de secole întregi pentru creÅŸterea nivelului de energie, îmbunătăţirea stării de spirit ÅŸi pierderea kilogramelor în plus, explică specialistul. De asemenea, bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice ÅŸi funcÅ£ionează în acelaÅŸi fel ca ÅŸi culturile bacteriilor active din iaurt.

3. Laptele de soia
O singură cană de lapte de soia oferă o mulÅ£ime de nutrienÅ£i esenÅ£iali întăririi organismului înainte de sezonul rece: conÅ£ine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi săturate), 6-10 grame de proteine ÅŸi este bogat în acizi graÅŸi esenÅ£iali omega 3, antioxidanÅ£i ÅŸi vitamina E, care ajută la combaterea infecÅ£iilor, susÅ£ine specialistul.

4. Iaurt
Este de preferat să-l prepari acasă, după cum ne recomandă specialistul ÅŸi să eviÅ£i iaurturile cu fructe din comerÅ£. Iaurtul simplu abundă în probiotice care reglează digestia ÅŸi cresc imunitatea organismului. „Cele mai bune rezultate se obÅ£in din consumul de iaurt natural, preparat în casă, ÅŸi nu din cel găsit în comerÅ£. Este de evitat mai ales iaurtul cu fructe din magazine pentru că acestea conÅ£in sirop de porumb bogat în fructoză, îndulcitori artificiali, conservanÅ£i ÅŸi arome sintetice, care vă aduc mai multe deservicii sănătăţii, decât o porÅ£ie importantă de bacterii benefice”, explică specialistul Ropharma, dr.imunolog Tania Bejan.

5. Varza murată
Este o sursă de probiotice, fiind pregătită prin fermentaÅ£ie, cu ingrediente naturale. În afară de acest beneficiu adus sănătăţii, culturile vii din varza murată pot fi utile ÅŸi în ameliorarea alergiilor ÅŸi în plus, este o sursă excelentă de vitaminele B, A, E ÅŸi C.

6. Chefirul
„Deseori considerat doar un alt fel de iaurt, chefirul este de fapt o ciupercă ce se dezvoltă în lapte producând fermenÅ£i, enzime, vitamine, minerale ÅŸi alte substanÅ£e bioactive. Acest aliment are ÅŸi efecte benefice asupra tractului digestiv, fiind în acelaÅŸi timp ÅŸi un bun antioxidant. Mai mult, acesta grăbeÅŸte refacerea florei intestinale ÅŸi prevenirea problemelor digestive care pot apărea în urma tratamentului cu antibiotice”, explică specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

     DeÅŸi dieta zilnică poate fi o sursă importantă de probiotice, în unele cazuri este recomandat ÅŸi este mai eficient tratamentul cu probiotice pentru a reface flora intestinală normală ÅŸi imunizarea organismului.
    Cel mai frecvent, tratamentul cu antibiotice deÅŸi distruge infecÅ£iile, în acelaÅŸi timp „omoară” ÅŸi culturile de bacterii benefice organimului. După o astfel de cură, echilibrul microbian trebuie restabilit cât mai repede pentru a nu genera alte probleme

 

sursa foto: http://static.eva.ro/img


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0