Organismul nostru nu poate produce acizii graÈ™i esenÈ›iali Omega 3 È™i Omega 6, prin urmare trebuie să-i luăm din alimente. Acizii graÈ™i Omega 3 sunt esenÈ›iali pentru a preveni bolile cardiovasculare, `grăsimile bune` acÈ›ionează asupra sângelui pentru a-l face mai fluid, evitând acumularea de colesterol rău È™i trigliceride. Printre alimentele bogate în Omega 3 se află peÈ™tele gras precum somonul, macroul, heringul, codul È™i tonul. În surse vegetale, acizii Omega 3 se află în nuci, legume cu frunze verzi, seminÈ›e de in, alge marine.
Este important ca aportul de Omega 3 È™i Omega 6 să fie bine echilibrat, în medie 3 grame pe zi. O dietă echilibrată ar trebui să conÈ›ină 2-3 porÈ›ii de peÈ™te pe săptămână. De reÈ›inut este că asimilarea de Omega 3 este favorizată de reducerea consumului de uleiuri bogate în Omega 6, cum ar fi cel de floarea soarelui sau de porumb - acestea ar trebui să fie înlocuite pe cât posibil cu ulei de măsline extra virgin.
Pentru a beneficia de toate proprietățile acizilor graÈ™i Omega 3 este important ca sursele să fie cât mai proaspete. Uleiul È™i seminÈ›ele de in sunt printre cele mai bogate surse de plante care conÈ›in Omega 3. 1 lingură de ulei de in asigură peste 6 grame de Omega 3, iar 30 de grame de seminÈ›e de in conÈ›in 3,2 grame.
Omega 3 se mai găseÈ™te în soia (principala sursă de Omega 3), linte, năut, mazăre, fasole. În ceea ce priveÈ™te soia È™i derivaÈ›ii ei, 200 de grame de soia fiartă conÈ›in 1 gram de Omega 3. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, broccoli, salata verde, conopida conÈ›in, pe lângă alte vitamine È™i minerale, È™i acizi graÈ™i esenÈ›iali Omega 3.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://unimedia.info/ro/news/3f76a9629899fae5/alimente-care-contin-omega-3-si-ajuta-la-mentinerea-energiei-si-a-fortei-creierului.html