Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 09 Mai 2017    Actualizat: 09 Mai 2017

     Sarea este cel mai utilizat condiment in bucatarie. Fara sare e stiut ca mancarea nu are gust. In acelasi timp, insa, sarea are si foarte multe utilizari, interne si externe, in sanatate. Dar nu orice fel de sare, nu cea fina, folosita la gatit ci sarea mare, naturala, neprelucrata, cea folosita de gospodine toamna, la pus muraturile.

     Ca remediu natural pentru sanatate, sarea poate fi utilizata, in diferite afectiuni, atat intern, cat si extern sub forma de bai, spalaturi sau cataplasme. Specialistii au constatat ca sarea marina nu e cu nimic mai sanatoasa decat sarea obisnuita, de bucatarie, cea neprelucrata, singura diferenta fiind costul sarii marine, de vreo zece ori mai mare.

     E bine ca persoanele care au tensiunea mica ori aritmie cardiaca sa ia dimineata, pe nemancate, un varf de cutit de sare, timp de sase luni. Daca tusea uscata pe care o ai de atata timp, nu-ti mai trece, pune pe limba cateva granule de sare si lasa-le sa se topeasca precum bomboanele antitusive.

     Baile cu sare se recomanda pentru tratarea reumatismului si a durerilor articulare, in afectiuni ginecologice sau dermatologice, cum ar fi psoriazisul sau alte tipuri de eczema.

      Pune in apa fierbinte din cada un kg de sare mare si amesteca bine pana cand se dizolva toata. Apa nu trebuie sa treaca de talie cand stai sezut si baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute. Se recomanda cel putin doua bai pe saptamana, de preferinta seara, ca sa nu se mai iasa din casa.

      Se pot face de asemenea, bai partiale cu sare. Baile de sezut calmeaza simptomele infectiilor urinare. Se folosesc cinci linguri de sare la un litru de apa. Baile cu sare la picioare sunt recomandate in caz de raceala. Se pun zece linguri de sare la un litru de apa.

      Daca esti racit si te doare in gat, fa gargara cu apa calda in care ai dizolvat doua lingurite de sare intr-o cana de apa. Solutia - apa cu sare - are efect dezinfectant si calmant, grabind, totodata, vindecarea.

      Nasul se desfunda imediat cu o solutie preparata dintr-o lingurita de sare dizolvata intr-un pahar de apa calda. Se pune apa in palma si se trage alternativ, cand pe o nara, cand pe cealalta. Nu apelati la acest procedeu daca narile sunt ranite si va ustura. Va vor ustura si mai tare.

      In intoxicatii, voluntare sau involuntare, cu substante luate pe cale orala, sarea este un leac imediat si de mare folos. Intr-un litru si jumatate de apa se dizolva o lingura de sare naturala si solutia se bea rapid, pe nerasuflate. Imediat se produce o senzatie puternica de voma si continutul stomacului este evacuat in intregime.

      Compresele calde cu sare sunt adesea folosite in diferite situatii. Fa un saculet din panza sau foloseste o soseta din bumbac. Incalzeste sarea in ceaunul de tuci, pune-o in saculet si, daca te simti oboist dupa o zi mai stresanta, aplica-l pe ceafa.

      Daca tusesti, pune pe piept acelasi saculet cu sare incalzita si acopera-te cu o patura groasa. Durerile puternice cauzate de vreme sau de pietre la rinichi pot fi, de asemenea, stopate folosind compresele cu sare calda.

      Excesul de sare insa, dauneaza grav sanatatii, si mai ales, persoanele suferinde trebuie sa respecte intocmai sfatul medicului.

      In doze mici, acceptabile organismului, sarea nu este nociva. Din contra, este un bun stimulent, care provoaca o stare de spirit optimista si o senzatie de caldura placuta, ca si piperul ori hreanul. Cercetatorii insa, au observat ca persoanele suferinde de boli de rinichi, care consuma sare in exces, fac adesea edeme ca rezultat al excesului de sare in sange. De asemenea, sarea impiedica eliminarea acidului uric, acutizand in acest fel, simptomele unor boli precum reumatismul sau guta.

       Cea mai frecventa problema de sanatate legata de consumul excesiv de sare este cresterea tensiunii arteriale care poate avea ca urmare accidente vasculare sau boli coronariene. Excesul de sare provoaca pierderi mari de calciu la nivelul oaselor ceea ce, odata cu varsta, creste riscul de a face osteoporoza, mai ales la menopauza.

sursa foto: http://sanatate.bzi.ro/public/upload/photos/0/sare_epsom.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Geoană: Rusia nu va rata „o oportunitate să influențeze” alegerile din țara noastră

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Plimbări cu barca, gratuite, pe lacul din Parcul Drumul Taberei, de Paște

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Restricții în trafic, în Noaptea de Înviere, la Galați

» 04 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0