SlăbeÅŸti uÅŸor ÅŸi sănătos cu legumele de toamnă! Este sezonul ideal pentru slăbit, iar legumele sunt aliaÅ£ii tăi principali. Vezi de ce sunt importante legume în cura de slăbire, ce alte beneficii au ÅŸi cum poÅ£i să le foloseÅŸti!
De ce să mănânci legume toamna
Åžtiai că toamna este anoptimpul ideal pentru slăbit? DeÅŸi mulÅ£i consideră că se slăbeÅŸte mai uÅŸor vara, adevărul este că, acum mii de ani, oamenii se îngrăşau vara ÅŸi slăbeau în sezonul rece. ExplicaÅ£ia e simplă: vara se găsea mâncare din belÅŸug, în timp ce iarna oamenii mâncau mai puÅ£in ÅŸi consumau energie mai multă pentru a se încălzi. Chiar dacă astăzi lucrurile stau cu totul altfel, organismul uman "ÅŸtie" că în sezonul rece trebuie să slăbească, motiv pentru care toamna este anotimpul ideal ca să începi o cură de slăbire. Mai ales că legumele care se găsesc din abundenţă îÅ£i sunt de mare ajutor.
Legumele te ajută să slăbeÅŸti pentru că au puÅ£ine calorii ÅŸi un volum mare, adică poÅ£i mânca fără griji un bol uriaÅŸ cu legume de toamnă, iar dacă faci un calcul vei constata că ai mâncat foarte puÅ£ine calorii.
În plus, legumele, mai ales cele puternic colorate, conÅ£in multe vitamine, minerale, antioxidanÅ£i, care îÅ£i sunt necesare oricum, fie că vrei să slăbeÅŸti sau doar să fii sănătoasă.
Cum să mănânci legumele de toamnă
După cum ÅŸtii deja, legumele sunt mai sănătoase în stare crudă, aÅŸa că salatele cu o lingură de ulei extravirgin sunt varianta ideală. Dar există ÅŸi unele excepÅ£ii. Spanacul se mănâcă gătit pentru că astfel se absorb mai mine mineralele conÅ£inute, iar roÅŸiile ÅŸi morcovii îÅ£i oferă mai mulÅ£i antioxidanÅ£i dacă le găteÅŸti. În schimb, sfecla, broccoli, ceapa, usturoiul, ardeiul gras sunt mai sănătoase în stare crudă.
Dacă totuÅŸi preferi să le găteÅŸti, e mai bine să le faci sote, coapte la cuptor, fripte pe grătar sau la abur. Evident, mâncărurile din legume nu sunt la fel de gustoase precum cartofii prăjiÅ£i, de exemplu, dar le poÅ£i aduce un plus de gust folosind tot felul de condimente, în funcÅ£ie de preferinÅ£e.
Când găteÅŸti legume nu trebuie să te temi de grăsimi. O lingură de ulei de măsline sau un cub de unt nu vor adăuga foarte multe calorii, dar vor da legumelor un gust mult mai bun.
Cum să slăbeşti cu legume de toamnă
Nicio masă fără legume! Evident, nu trebuie să mănânci doar legume. Ai nevoie ÅŸi de proteine, ÅŸi de grăsimi sănătoase. Ca o regulă generală, ar trebui să umpli trei sferturi de farfurie cu legume ÅŸi un sfert cu ouă, carne, peÅŸte sau alt aliment bogat în proteine. CombinaÅ£iile posibile sunt nelimitate!
Nu uita de supe ÅŸi ciorbe! Sunt ideale pentru serile reci de toamnă, te ajută să te hidratezi ÅŸi conÅ£in puÅ£ine calorii. Încearcă supe-cremă din legume de toamnă, supă de pui, ciorbele de văcuţă, etc.
Sursa foto:http://img.unica.ro/typo3temp/pics/legume_toamna_01_8f1434df45.jpg