În această perioadă, porumbul fiert ar trebui să fie pe mesele fiecăruia dintre noi. Ar trebui să-l consumăm nu doar pe plajă, la mare, ci È™i când suntem acasă, să-l împărÈ›im cu cei dragi, deoarece are o mulÈ›ime de proprietăți benefice pentru organism.
După fierbere, porumbul nu-È™i pierde proprietățile, din contră, el păstrează vitaminele A È™i E, esenÈ›iale pentru sănătatea ochilor È™i a inimii, dar È™i pentru imunitatea noastră. În plus, porumbul fiert conÈ›ine È™i acid folic, aminoacizi, fibre; iată ce beneficii are consumul de porumb fiert:
1. Oferă senzație de sațietate
Porumbul fiert nu îngrașă, din contră, conÈ›ine multe fibre ce ne fac repede sătui È™i astfel chiar ajută la slăbit.
2. Susține sănătatea ochilor
Din cauza conținutului de vitamina A, porumbul fiert menține o vedere bună.
3. Stimulează memoria
Acest lucru se datorează thiaminei - o substanță care îmbunătățeÈ™te gândirea È™i susÈ›ine funcÈ›ionarea creierului.
4. Previne apariția cancerului
Studiile au arătat că în porumbul fiert se află criptoxantina, o substanță care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.
Te-ar putea interesa: Trucuri de machiaj pentru situații de criză!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.unica.ro/culinar/reteta-perfecta-de-porumb-fiert-377790