Dovleceii au o aromă fină, sunt plini de vitamine și minerale, dar și de apă, ceea ce îi face ideali pentru a fi consumați vara, mai ales de către persoanele care vor să-și mențină silueta. Aceste legume pot fi consumate în diferite feluri, pe grătar, chiar și cruzi, dar și într-o mulțime de preparate.
Poate părea greu de crezut, dar dovleceii conțin minerale care se găsesc într-un procent mult mai mic în alte legume de vară. Ei aduc un aport esențial de magneziu, potasiu și calciu, în plus sunt bogați în vitamina A și acid folic.
Iată cei mai importanți compuși conținuți de dovlecei (pentru 100 de grame):
- 1,21 g proteine;
- 0,32 g lipide;
- 3,11 g carbohidrați;
- 1 g fibre;
- 2,5 g zaharuri;
- 16 mg calciu;
- 0,37 mg fier;
- 18 mg magneziu;
- 38 mg fosfor;
- 261 mg potasiu;
- 18 mg vitamina C;
- 24 mg acid folic;
- 200 UI vitamina A.
Beneficiile dovleceilor pentru sănătate
Combat deshidratarea.
Stimulează digestia și ajută tranzitul.
Reduc riscul de boli cardiovasculare datorită conținutului de acid folic.
Au rol antiinflamator.
Reduc procesul de îmbătrânire celulară.
Reglează nivelul de insulină din sânge.
Oferă rapid senzația de sațietate, fiind indicați în cure de slăbire.
Te-ar putea interesa: Ingrediente neobișnuite care păstrează culoarea părului vopsit!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://ro.imadeself.com/ovoshchi/kabachok-cukkini.html