Proteina este cel mai important macronutrient, fiind esențială pentru păr, oase și mușchi, de aceea cantitatea pe care o consumăm zilnic este foarte importantă pentru sănătatea organismului nostru. De reținut este că nu toate proteinele sunt la fel, ci doar unele sunt considerate proteine complete, adică au în compoziție toți cei nouă aminoacizi esențiali.
Iată 6 cele mai bune surse vegetale de proteine:
Semințe de cânepă (10 grame per porție - 3 linguri): sunt o sursă excelentă de omega-3 și omega-6 și se pot integra cu ușurință în cereale sau într-un smoothie.
Edamame (18 grame per porție - 1 ceașcă): pe lângă conținutul mare de proteină, acestea conțin și fibre multe. Se pot încorpora ușor în salate sau sotate cu alte legume într-un stir fry.
Farro (7 grame per porție - 1/4 ceașcă): este un bob cu coajă tare, derivat din grâu, o textură gumoasă și un gust ce seamănă cu cel al nucilor. Pe lângă proteine, conține și fibre, vitaminele B, minerale și antioxidanți.
Quinoa (8 grame per porți - 1 ceașcă): se gătește rapid, în 20 de minute și este bogată, de asemenea, în fibre, fier, magneziu și mangan.
Hrișcă (6 grame per porție - 1 ceașcă): este opțiunea ideală de fără gluten, pentru cei care au sensibilități și intoleranță alimentară. Se poate consuma sub formă de făină, în diferite preparate, sau sub formă de fulgi, al micul dejun.
Chia (6 grame per porție - 3 linguri): semințele mici, dar puternice, sunt pline de acizi grași omega-3, dar și de calciu și zinc. Se pot adăuga atât în preparate dulci, cât și sărate, smoothie-uri sau budinci.
Te-ar putea interesa: 5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fii la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://catine.ro/surse-de-proteine-vegetale-de-ce-recomanda-nutritionistii-sa-le-incluzi-in-dieta-ta-165745.html