Dacă ți se întâmplă des ca după masă să te confrunți cu arsuri la stomac, seara sau când stai întins, trebuie să elimini anumite alimente din meniul tău. Iată care sunt acestea, dar și cu ce le poți înlocui:
Alimentele picante
Preparatele picante conțin capsaicină ce poate irita esofagul și se digeră mai greu, oferind în același timp senzația de arsură la stomac. Condimentează cu altceva, spre exemplu cu oregano, rozmarin, busuioc sau ghimbir.
Prăjelile
Nu sunt bune deloc pentru sănătatea sistemului digestiv și nu ajută nici inima. Cartofii prăjiți, spre exemplu, cresc aciditatea stomacului, deci produc arsuri. Optează pentru cartofi făcuți la air-fryer sau la cuptor.
Citricele
Chiar dacă sunt bogate în vitamina C și sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, nu sunt prietenoase cu stomacul, mai ales în cazul persoanelor sensibile. Pentru a obține aportul de vitamina C, înlocuiește-le cu mere, fructe de pădure, banane.
Cafea
Într-adevăr, oferă energie la prima oră a dimineții, dar crește și secreția de acid gastric. Înlocuiește cu cafea decofeinizată, ceai sau apă cu arome.
Te-ar putea interesa: Top 3 cadouri perfecte pentru o zi de naștere!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.doctorulzilei.ro/tag/arsuri-la-stomac/