Banala mămăligă, considerată cândva hrana săracilor, are o mulÈ›ime de beneficii pentru organism, ea conÈ›ine substanÈ›e importante pentru funcÈ›ionarea optimă a acestuia. Boabele de porumb, din care este făcut mălaiul pentru mămăligă, sunt bogate în acizi graÈ™i nesaturaÈ›i, magneziu, zinc, potasiu È™i fibre, care se păstrează în proporÈ›ie de 60% atunci când sunt fierte.
Mămăliga este prietena intestinelor - fiindcă este uÈ™or de digerat È™i bogată în fibre. Persoanele cu afecÈ›iuni precum gastrita hiperacidă sau ulcerul sunt sfătuite să mănânce mămăligă în loc de pânie pentru a se bucura de efectul calmant al acesteia. Potrivit unor studii, consumul constant de mămăligă poate preveni anumite boli ale aparatului digestiv, inclusiv cancerul de colon.
Mămăliga ajută ficatul È™i bila - studiile au arătat că persoanele care consumă constant terci de mălai au de 10 ori mai puÈ›ine È™anse să dezvolte boli de ficat. Mămăliga creÈ™te secreÈ›ia È™i evacuarea bilei, fiind astfel indicată în colecistită, dischinezie biliară sau dispepsie.
Bună în hipotiroidie - specialiÈ™tii au concluzionat că persoanele care mănâncă frecvent mămăligă au È™anse mult mai puÈ›ine de a dezvolta boli cauzate de hipotiroidism, precum îngrășatul, somnolenÈ›a, lentoarea fizică È™i mentală.
Mămăliga este aliatul siluetei - conÈ›ine numai jumătate din caloriile pe care le conÈ›ine acceaÈ™i cantitate de pâine. Mămăliga duce la instalarea mult mai rapidă a senzaÈ›iei de saÈ›ietate.
CiteÈ™te È™i: HăinuÈ›e la modă în această vară, pentru copii!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kudika.ro/articol/good-vibes/52902/mamaliga-beneficii-pentru-sanatate.html