Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 02 Februarie 2014    Actualizat: 02 Februarie 2014

    Echipele de medici italieni şi români vor face, începând de maine, noi operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, după cele 17 astfel de intervenţii realizate în intervalul septembrie - decembrie 2013.

      Potrivit Ministerul Sănătăţii (MS), în perioada 3 - 8 februarie, la Spitalul "Marie Curie" vor avea loc noi operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică. 

      Misiunea medicală face parte din Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

    Astfel, în România, va sosi o echipă de cinci medici şi patru asistenţi medicali italieni, de la clinica "San Donato" din Milano, care, împreună cu cinci medici şi opt asistenţi medicali români, vor efectua mai multe operaţii la copii, pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace.

    Din personalul medical român care va asista specialiştii italieni în timpul operaţiilor, doi medici şi patru asistente medicale s-au aflat deja în programul de formare în chirurgia cardiovasculară pediatrică.

   "Activitatea chirurgicală din cadrul Departamentului de cardiochirurgie al Spitalului 'Marie Curie' va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania, formaţi până la sfârşitul programului", se mai arată într-un comunicat remis duminică de Ministerul Sănătăţii.

   În 2013, în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice,la Spitalul "Marie Curie" au avut loc  trei misiuni medicale desfăşurate în lunile septembrie (23 - 26.09.2013) şi decembrie (2 - 8.12.2013 şi 9 - 13.12.2013), în care medicii şi asistenţii români aflaţi în programul de pregătire împreună cu specialiştii italieni au efectuat în total 17 operaţii pe cord la copii cu malformaţii congenitale cardiace, cu vârste cuprinse între 0 şi 15 ani.

 

Sursa foto: gandul.info

    

Sectorul 6 Bucuresti, BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0