Probabil că multe dintre femei evită să consume ciocolată caldă din cauza faptului că ar putea avea un impact negativ asupra greutății sau a sănătății. Însă ciocolata caldă, consumată în cantități moderate È™i cu condiÈ›ia să fie un produs de calitate, are beneficii surprinzătoare asupra organismului nostru, iată care sunt:
1. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale
Datorită faptului că este plină de flavanol, o substanță care stimulează oxidul nitric, produce o reacÈ›ie chimică ce are ca rezultat vasodilataÈ›ia. VasodilataÈ›ia poate determina dispersarea grăsimilor stocate în artere, ceea ce duce la scăderea tensiunii. În plus, ciocolata caldă susÈ›ine funcÈ›ionarea endoteliului, responsabil cu imunitatea.
2. ÎmbunătățeÈ™te starea psihică
Ciocolata caldă este modalitatea delicioasă de a trece peste acele momente în care simÈ›i că È›i se întâmplă ceva extraordinar de rău È™i nu mai vezi lumina de la capătul tunelului. Datorită polifenolilor pe care îi conÈ›ine, ciocolata caldă creÈ™te nivelul de serotonină È™i aceasta te ajută să te simÈ›i mai relaxată, mai fericită È™i mai puÈ›in stresată.
3. ÎmbunătățeÈ™te aspectul pielii
Ciocolata caldă de înaltă calitate, preparată cu lapte, este o sursă excepÈ›ională de nutrienÈ›i È™i conÈ›ine vitaminele D È™i A, esenÈ›iale pentru un aspect frumos al pielii. Important este să te limitezi la o singură cană pe zi È™i să nu adaugi toppinguri de friÈ™că, bezele sau caramel.
Te-ar putea interesa: Exerciții oculare care te ajută să menții sănătatea ochilor!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://sorriso.ro/ciocolata-calda-facuta-in-casa-este-bautura-perfecta-pentru-serile-reci-de-iarna/