Supă-cremă de conopidă
Ingrediente
1,3 kg conopidă
1 cartof mare
1 ceapă
25 g unt
4 linguri cu ulei de măsline
1,2 l supă de legume/pui
600 ml lapte
150 ml smântână
6 felii bacon
50 g brânză Gorgonzola
Mod de preparare
1. Într-o oală, încinge untul È™i adaugă uleiul. Pune conopida tăiată bucățele, cartoful cubuleÈ›e È™i ceapa tăiată mărunt. Lasă pe foc mic 5 minute.
2. Toarnă apoi supa È™i laptele încălzite separat, acoperă È™i lasă pe foc 20 de minute. Când legumele s-au înmuiat, redu flacăra È™i adaugă smântâna.
3. Într-o tigaie neunsă, rumeneÈ™te feliile de bacon până devin crocante. Cu ajutorul unui mixer vertical, pasează bine totul. Pune din nou pe foc să se înfierbânte, asezonează după gust.
4. Pune supa-cremă în castronele È™i presară deasupra bacon tăiat mărunt È™i brânză Gorgonzola sfărâmată.
Sursa foto: Facebook.com