Cele mai multe oale de pe piață sunt din materiale precum oÈ›elul inoxidabil, fonta emaliată sau aluminiul, iar mâncarea arsă, È™tim cu toÈ›ii, se curăță extrem de greu după oricare. Este important să alegi cu grijă modul de curățare, pentru a nu deteriora oala, începând de la cea mai blândă soluÈ›ie, din cele care urmează, până la ceva mai puternic. ReÈ›ine însă, metodele de mai jos nu se recomandă tigăilor antiaderente:
1. FoloseÈ™te apă fierbinte pentru a înmuia arsura
În cazul unei oale sau tigăi din oÈ›el inoxidabil sau emaliat, pune-o pe foc È™i atunci când s-a încins de sfârâie o picătură de apă în ea, toarnă o cană de apă È™i las-o să fiarbă puÈ›in. Adaugă detergent de vase sau bicarbonat de sodiu È™i foloseÈ™te o lingură de lemn pentru a răzui zonele arse.
2. Spală oala cu o tabletă pentru mașina de spălat vase
Toarnă pe fundul oalei/tigăii puÈ›ină apă È™i încălzeÈ™te la foc mic. Ia tigaia de pe foc È™i freacă energic cu o tabletă bucățile arse. Apoi spală oala È™i clăteÈ™te-o normal. Dacă este necesar, repetă procesul cu tableta.
3. Lămâile pot salva situaÈ›ia
Acidul de la două-trei lămâi pot înmuia arsura de pe o oală. Lasă lămâile să fiarbă timp de 5-10 minute în puÈ›ină apă, apoi spală normal oala.
4. Freacă tigaia cu o minge de folie de aluminiu și bicarbonat
Pune suficient bicarbonat pe porÈ›iunile de arsură È™i puÈ›ină apă, cât să se formeze o pastă. MototoleÈ™te niÈ™te folie de aluminiu È™i freacă până când toate zonele arse s-au curățat.
Citește și: Nucile, hrana perfectă pentru creier. De ce să le consumi zilnic!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://foodstory.ro/diverse/5-metode-eficiente-prin-care-sa-cureti-vasele-de-bucatarie-arse