Boabele de cacao se extrag din fructul arborelui de cacao și reprezintă ingredientul principal al ciocolatei, dar și a altor produse. Iată ce conțin boabele de cacao:
1. Teobromina și cofeina - substanțe stimulatoare ale sistemului nervos central cu rol în creșterea energiei și vitalității organismului. De precizat este că boabele de cacao conțin mai puțină cofeină decât boabele de cafea.
2. Antioxidanți precum flavonoidele, catechinele și epicatechinele - au rolul de a proteja celulele de daunele radicalilor liberi, fapt care reduce riscul de boli, precum cele cardiovasculare.
3. Carbohidrați - boabele de cacao conțin carbohidrați sub formă de fibre și zaharuri naturale, cu rol în susținerea sănătății intestinale și controlarea nivelului de zahăr din sânge.
4. Proteine - acestea contribuie la asigurarea aportului necesar de aminoacizi esențiali în alimentația zilnică.
5. Minerale - magneziu, potasiu, fier și zinc, unele dintre cele mai importante pentru menținerea sănătății organismului.
Beneficii ale consumului de cacao
Stimulează eliberarea serotoninei și endorfinei, iar acest lucru contribuie la obținerea unei stări de bine, lipsită de stres și anxietate.
Antioxidanții conținuți pot reduce tensiunea arterială, îmbunătățesc circulația sângelui și reduc riscul de boli de inimă.
Tot din cauza antioxidanților conținuți, boabele de cacao protejează celulele de stresul oxidativ, cresc imunitatea organismului și previn bolile cronice.
Contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive, sprijină sănătatea creierului, memoria și concentrarea.
Te-ar putea interesa: Sfaturi practice pentru a scăpa de porii dilatați!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://natur-house.ro/cacao-hrana-zeilorʺ-care-ofera-multiple-beneficii-sanatatii/