Mierea - Poate ai observat că un aliment care este bogat în zaharuri, fermentează repede. Microorganismele iubesc dulcele. În cazul mierii însă, lucrurile stau altfel. Deși este dulce, ea rezistă ani fără să își modifice proprietățile, datorită faptului că are în compoziție antibiotice naturale care țin microbii de o parte. Se recomandă consumul mierii crude.
Ghimbirul - Rădăcina de ghimbir este miraculoasă pentru sănătate. Ghimbirul întărește imunitatea, ameliorează răul de mișcare, sporește circulația sangvină, reduce stresul oxidativ, previne cancerul, combate disconfortul stomacului.
Cuișoarele - Au numeroase beneficii pentru sănătate: combat indigestia, au proprietăți antimicrobiene, protejează ficatul, stimulează sistemul imunitar, controlează diabetul, mențin sănătatea oaselor. Datorită conținutului de flavonoide, hexane, clorură de metilen, etanol, timol, eugenol și benzen - compuși bioactivi antioxidanți - cuișoarele sunt hepato-protectoare, antimicrobiene și antiinflamatorii.
Turmeric - Conține curcuminoide, substanțe cu puternice proprietăți antioxidante, care apără organismul de microbi și infecții, neutralizând radicalii liberi.
Citește și: Ce simbolizează culoarea roșie a ouălor de Paști și de ce se ciocnesc!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.digi-life.tv/stiri/antibiotice-naturale-care-sunt-alimentele-minune-care-te-ajuta-sa-lupti-contra-bacteriilor-si-infectiilor-6885