Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 01 Mai 2019

       La originea zilei de 1 Mai, Ziua Muncii, stă o mișcare a sindicalișitilor din Chicago care s-au unit și au cerut reducerea normei orare zilnice de muncă la 8 ore. Pe 1 mai 1886 au ieșit pe străzile din Chicago aproximativ 90.000 de oameni, dintre care 40.000 erau în grevă. Protestele au continuat și în următoarele 3 zile, numărul manifestanților crescând considerabil. În urma intervenției forțelor de ordine au fost înregistrate victime din ambele tabere.

 

       În România, 1 Mai - Ziua Muncii, a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1890, pe timpul domniei lui Carol I. În perioada comunismului, când 1 Mai era sărbătoare națională, se organizau manifestații propagandistice de amploare pe cele mai mari bulevarde și stadioane, în întreaga țară. După ce comunismul a fost înlăturat, românii au renunțat la astfel de festivități, Ziua Muncii fiind marcată prin organizarea de evenimente sociale, în aer liber. Astfel, în această perioadă a anului, românii își organizează mini-vacanțe și merg la munte sau la mare pentru un picnic sau un grătar în aer liber, alături de prieteni și de familie.

 

       Micii, felul întâi care sfârâie pe grătar de 1 Mai, deși sunt considerați o specialitate românească, sunt disputați de România, Bulgaria, Grecia și Turcia. Povestea micului pe care românii îl servesc de 1 Mai își are originile undeva în secolul XIX-lea, în Balcani.

 

       Potrivit legendei românești, micii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea, într-o seară, la hanul La Iordachi din București, cunoscut pentru cârnații săi. Mai exact, în centrul istoric al Bucureștiului, în 1957, s-a deschis restaurantul care a ajuns să inventeze micii, ba mai mult, i-a transformat într-un preparat foarte popular.

 

       Se spune că într-o zi, Iordache Ionescu a rămas fără mațe pentru cârnații săi, preparatul preferat al clienților înfometați. Inspirat fiind, s-a gândit să pună carnea direct pe grătar și astfel au apărut micii. 

 

       Moghazehi Mehrzad, unul dintre pasionații artei culinare, povestește că micul este, de fapt, un kebap, preparat cu ajutorul a mai multe condimente și ierburi aromate. „Din rețeta originală de mici fac parte chimenul și ienibaharul, condimente folosite foarte des de turci, fiind adaptată de fiecare zonă după gusturile și obiceiurile culinare” spunea acesta. Astfel, micii au o istorie de peste 4 secole.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://bmbfotos.com/1-mai-feiertag/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0