Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
MINISTRI
Adaugat: 29 Iunie 2013    Actualizat: 18 August 2013

NICOLAE NEMIRSCHI, LA CUTITE CU SUBALTERNA SA LUCIA VARGA

 

         Despre secretarul de stat Lucia Ana varga, primarul Radu Mazăre spunea la un moment dat că boicotează proiectele municipiului Constanţa.
         Cel puţin pentru o perioadă, secretarul de stat din Ministerul Mediului, Ana Lucia Varga, va continua să stea în coasta echipei Mazăre-Constantinescu, ca subaltern al ministrului Nicolae Nemirschi. Va fi interesant de urmărit cum vor decurge lucrurile între şef şi subaltern având în vedere atitudinile anterioare atât ale noului ministru al Mediului, cât şi a şefilor săi judeţeni pe linie de partid, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu vizavi de Varga. Desigur, declaraţiile acestora la adresa secretarului de stat au fost generate de piedicile întâmpinate de echipa Mazăre în materializarea proiectelor elaborate în special în domeniul turismului.
         Reacţii de la mal de mare
         Includerea Lacului Siutghiol şi a Mării Negre în situl "Natura 2000" nu permite realizarea oraşului lacustru, a teleschiului şi a insulelor artificiale, iar reacţia edilului tomitan nu a întârziat să apară: "Noi nu suntem în competiţie cu turismul bulgăresc, ci cu prostia şi răutatea românească". Concluzia lui Mazăre venea după ce îşi vedea spulberate ultimele speranţe privind punerea în practică a proiectelor sale exotice: teleschi, şapte insule artificiale pe mare şi oraşul lacustru...după ce el se "chinuia" să le promoveze dar fără succes din cauza "înverşunării şi prostiei româneşti de la Mediu". Supărarea sa era atât de mare încât, la vremea respectivă, Radu Mazăre a vrut să ceară conducerii centrale a PSD să ridice sprijinul politic pe care-l acorda PNL-ului. Tot atunci, Mazăre afirma că Lucia Varga este "secretarul de stat moştenit de la Sulfinica, pe care o ţin strâns în braţe liberalii" şi o acuza că „este una dintre autoarele respingerii proiectelor noastre, împreună cu Sulfinica, cum a fost cel cu şoseaua de coastă şi altele".
         Nici preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a menajat-o pe Lucia Varga. În urma unui material apărut în cotidianul Adevărul vara trecută, intitulat "Litoral 2008: haznaua în care ne scăldăm", şeful CJC a luat foc. El a catalogat materialul drept „o acţiune de blasfemie la adresa turismului de pe litoralul românesc".
         Ca om de frunte al judeţului, Constantinescu nu a putut rata ocazia de a-şi etala, încă o dată, supremaţia pe care o are, manifestându-şi indignarea şi faţă de declaraţiile care scoteau în relief faptul că sănătatea turiştilor ar fi, astfel, pusă în pericol. "Ca membru în Guvernul României şi în CSAT Lucia Varga ar fi trebuit să ştie că respectivele informaţii redate drept adevărate sunt total eronate". Una peste alta, autorităţile locale şi judeţene au pus afirmaţiile Luciei Varga pe seama ignoranţei şi a superficialităţii acesteia. "Prin natura funcţiei sale, Varga ar trebui să cunoască toate staţiile de epurare din ţară", explica, atunci şi directorul RAJA Constanţa, Felix Stroe, cel care anunţa că se decisese înaintarea unor plângeri penale şi a unei sesizări scrise la Consiliul Suprem de Apărare al Ţării ce vizau şi secretarul de stat din Ministerul Mediului, Ana Lucia Varga.
         Relaţia Nemirschi - Varga
         Nici fostul viceprimar al municipiului Constanţa nu are o părere prea bună despre secretarul de stat liberal. O hotărâre de Guvern prezentată, în mandatul anterior, de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, modifica o lege privind construcţiile de pe litoral. Normativul bloca orice construcţii în staţiunea Mamaia, iar eventualele excepţii puteau apărea doar cu aviz dat de Comitetul Naţional al Zonei Costiere." Avizele vor fi foarte greu de luat pentru că acest Comitet Naţional al Zonei Costiere este patronat de doamna Lucia Ana Varga, secretar de stat de la Mediu...Aici au fost omorâte proiectele noastre. Acum s-a pus bomboana pe colivă", declara viceprimarul Constanţei, actualul ministru al Mediului. Nicolae Nemirschi.
         De asemenea, la o dezbatere organizată în martie 2006 pe teme legate de turism, în locul ministrului Sulfina Barbu a fost delegat secretarul de stat Lucia Varga. Municipalitatea era reprezentată de viceprimarul Nemirschi şi de Ani Merlă. Numai că Nemirschi şi colegii săi au părăsit sala pe motiv că lucrările nu fuseseră minuţios pregătite. În opinia lui Nemirschi, lucrările erau la limită ca urmare a participării a doar jumătate dintre membrii Comitetului, iar Varga ar fi încercat să anuleze dezbaterea pe motiv că obiectul discuţiei nu era de competenţa Comitetului Naţional al Zonei Costiere.
         În contextul prezentat,  se pare că zilele secretarului de stat liberal din Ministerul Mediului, Ana Lucia Varga, sunt numărate, ea urmând, probabil, să se reocupe de propriile afaceri sau..., în cel mai fericit caz, să se „cuminţească" şi să nu mai boicoteze proiectele venite de la Constanţa, după cum afirma încă din octombrie 2005 primarul Radu Mazăre.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0