Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
MINISTRI
Adaugat: 29 Iunie 2013    Actualizat: 18 August 2013

Ministrul Maria Grapini amestecă vizitele oficiale cu afacerile din industria textilă pe care le patronează

 

         „În India tot mai multe străine sunt violate și numărul de turiste din India a scăzut cu 35% în ultimele săptămâni. Luna trecută, o turistă elvețiană de 39 de ani a fost victima unui viol colectiv în timp ce campa cu soțul ei într-o zonă împădurită din Madyha Pradesh. Un alt caz este cel al unei britanice care a sărit de la balconul camerei sale de hotel, în Uttar Pradesh, de teama unei agresiuni sexuale”, informează agențiile de presă străine și acestea sunt doar câteva dintre mențiuni.
         Cu toate acestea, curajoasa Maria Grapini, care fie nu prea mai are motive să se teamă de vreun viol, colectiv ori ba, fie este mânată de un interes major, care întrece spaima de viol, și-a luat inima în dinți și a vizitat India. Mai ales textilele din India, una din țările de top ale industriei contrafacerilor.
         Un comunicat oficial anunța că în perioada 22-26 aprilie Maria Grapini ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism a făcut ceva turism în India, sfidând semnalele agențiilor de știri ba chiar și recomandările MAE, care atenționa recent asupra primejdiilor ce le așteaptă pe turiste mai ales în zonă.
         Grapini s-a întâlnit cu demnitari din cadrul Ministerului Textilelor, Ministerului pentru Întreprinderi Micro, Mici și Mijlocii și Ministerului Turismului din India și a semnat un Memorandum de înțelegere între Ministerul Economiei din România și Ministerul Textilelor al Republicii India cu privire la cooperarea în domeniul textilelor, confecțiilor și a creațiilor de modă.
         De asemenea, Maria Grapini a participat și la o sindrofie a textiliștilor, eveniment organizat de federația Camerelor de Comerț și Industrie din India, în colaborare cu Confederația Indiana a Industriei Textilelor. După cum se vede și din fotografiile postate de ea însăși pe contul ei de facebook, a vizitat și ceva obiective ale industriei textile indiene, adică locurile de mare interes pentru un om de afaceri cu interese în acest domeniu. Iar doamna Grapini este în continuare președintele Federației Patronatelor din Industria Ușoară, poziție deținută încă din 2002, așa cum apare în cv-ul său oficial. Prin urmare, apare firesc întrebarea: cine a semnat memoran­dumurile de colaborare cu industria textilă din India? Ministrul Grapini sau  Grapini - șefa Patronatelor din Industria Textilă?
         Statul roman i-a plătit vizita în India, mai exact cetățenii romani avizi de articole de pasmanterie, domeniul de bază al Mariei Grapini. India este țara unde se produc cele mai ieftine textile din lume, la concurență cu China, tara de top a tuturor cârpelor și ciurucurilor. Din 2009 până în 2012 Maria Grapini a fost Consul Onorific al Republicii India în România, iar la adresa oficială de contact de pe site-ul MAE (!) figurează mailul firmei sale private, Pasmatex, fabrica de confecții textile care produce pasmanterie. Ea este totodată și președinte al Federației Patronale din Industria Ușoară și face parte din tot felul de comiții, comitete si organizații patronale de textiliști. Maria Grapini este pasmantereasa de top, se ocupa cu ceaprazăria,  respectiv un sortiment variat de fireturi, panglici, șireturi, galoane, trese, împletituri de tricoturi, milieuri, zorzoane, urzeli, ciucuri și alte ciurucuri colorate numai bune de asezonat cu zdrăngănele și alte d'astea. Amatoarele înflăcărate ale acestei industrii sunt florăresele, la noi, deși mai nou și ele au trecut pe chinezării, uitând pare-se de tradiția Indiei, de unde provin respectabilele pirande.
         Tocmai pentru a reîndoda firul acesta al tradiției, Maria Grapini și-a luat iglițele în poșeta și a purces la drum, spre India, luând în sens invers calea pe care au sosit la noi cohortele de purtătoare de pas­manterii. Lumea întreagă – și mai ales româncele au nevoie ca de aer de milieuri și zorzoane, zdrăngănele și ciurucuri viu colorate.
         În cadrul vizitei oficiale s-a semnat și un Acord pentru dezvoltarea turismului în cele două țări. Asta ar putea fi partea amuzantă a vizitei, fie și dacă citim atenționările oficiale ale MAE, cu privire la turismul în India, actualizate chiar zilele trecute, exact după semnarea Acordului de promovare a turismului.
         India destinație de top pentru masochiste care-și doresc să fie violate în autobuz
         Iată ce zice MAE alaltăieri despre riscurile turismului în India:„Este indicat ca cetățenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh și West Bengal, precum și locurile aglomerate din localitățile Pune, New Delhi și Mumbai. În ultimii ani au fost înregistrate atentate teroriste în New Delhi, Ahmedabad, Mumbai și Bangalore, fiind vizate locurile publice. În regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum și în Jammu și Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste. Totodată, Uttar Pradesh și West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.
         În Darjeeling și Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apă potabilă, închiderea magazinelor și restricționarea serviciilor publice în respectivele regiuni. Au fost înregistrate mai multe agresiuni sexuale asupra unor cetățene străine, în Delhi, Bangalore precum și în statele Rajasthan și Goa. Pe timpul călătoriilor în India, persoanele de sex feminin trebuie să manifeste prudență în privința persoanelor cu care intră în contact, a locurilor în care se deplasează pentru a nu se expune riscului de a fi agresate fizic sau sexual. Persoanele de sex feminin care călătoresc în India trebuie să evite să călătorească singure în mijloace de transport public sau în taxiuri, autoricșe, în special pe timp de noapte. De asemenea, acestea trebuie să respecte obiceiurile locale, codul de îmbrăcăminte local, să evite să poarte ținute care să atragă atenția localnicilor (ținute mulate) și să evite zonele izolate, inclusiv plajele, la orice oră din zi“.
         Să tot faci turism în India, eventual cu veste antiglonț cu catarame de vidia și centuri de castitate de tip medieval, cu lacăte solide, nu made în China, din oțel și titaniu și sutiene cu spini ascuțiți.
         Se înțelege din atenționarea MAE ca vestimentația, textilele, domeniul Mariei Grapini, concentrează întreaga problemă a violurilor și agresiunilor sălbatice. Pasmanteria oferită de Grapini turistelor românce sigur va scădea riscurile atacurilor, mai ales dacă zorzoanele și panglicile respectă codurile cromatice indiene.
         Este o evidență pentru orice neavenit că nu turismul în India a fost preocuparea principală a ministresei specialistă în ceaprazărie iar vizita sa și contactele cu indienii producători de textile are de-a face cu interesele ei de afaceri, din zona zorzoanelor, iar nu cu nevoia de turism românesc în inima terorismului și violenței continentale asiatice. Egiptul, Irakul, Iranul, Siria ar mai fi de vizitat de Maria Grapini cât de urgent, pentru a semna și acolo niște Acorduri de turism, că abia așteaptă romanii să năvălească să vadă vechea Mesopotamie și priramidele, să facă turism la greu în mijlocul mujahedinilor, între frații musulmani și peste beduinii și ciuhapii care se căsăpesc între ei ca la zidul morții.
         Motto-ul Mariei Grapini cu care își ilustrează blogul este un citat din Titu Maiorescu: "Autoritatea morală a unui om politic nu se păstrează decât printr-un singur mijloc. În viața privată să fii întotdeauna corect, în viața publică să fii întotdeauna dezinteresat".
         Sună de vis, însă duduia l-a pus pe Maiorescu pe frontispiciul blogului ei complet ipocrit, la un mișto total, purtată de un elan al imposturii cum rar s-a mai văzut. Se vede cu ochiul liber cât dezinteres manifesta ea în activitatea publică pentru propriul bizniz cu panglicuțe șireturi, milieuri, etc.


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților
Un proiect de lege inițiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost ...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat
Ministerul Finanțelor va pune la dispoziția românilor din străină...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0