Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 08 Iulie 2013    Actualizat: 14 August 2013

„DOMNUL ION” – Baronul local de Olt se vrea acum baron de Ialomita

 

         Ca să nu rămâie repetent anul acesta și să mai prindă încă un mandat de parlamentar, Mam Mare (Geoană), mamițica (Ciupercă) și tanti Mița (Găină) au promis baronului Ion Toma să-l aducă în Ialomița la alegerile din 9 decembrie… Asta dacă nu cumva, în acest weekend, centrul va ordona „la loc comanda” şi-l va trimite pe Valeriu Steriu, tot din mănoasa Oltenie, să se „sacrifice” în Bărăgan…
Cu un fuleu de zile mari, senatorul Ion Toma și-a prezentat larg zâmbetul pe scena USL cu ocazia defilării candidaților pentru alegerile din 9 decembrie. Și dacă ar fi făcut-o în spatele pancardei județului Olt n-ar fi mirat, numai că baronul traseist s-a afișat alături de Neacșu, Pavel, Pocora și gașca din USL stabilită la nivel județean să fie moț pe buletinele electorale la alegerile parlamentare!
         Regele betoanelor bugetare
         Individul se prezintă de două mandate în Senatul României drept Ion Toma, ales de Olt. Mai precis Baron de Olt, locul unde lucrările de construcții, betoanele și, implicit, milioanele de euro îi tranzitează de mai bine de două decenii firma SCADT Slatina, în fapt fosta Întreprindere Județeană de Construcții și Montaj Olt, acolo unde a lucrat, pe rând, ca şef de birou salarizare, contabil-şef, şef serviciu financiar, şef de brigadă, pentru ca în 1983 să fie promovat director. Pe cale naturală, după Revoluție, fostul director a pus stăpânire pe fostul colos comunist de construcții și i-a schimbat denumirea în SCADT Olt. A păstrat însă apucăturile și s-a abonat la lucrările publice achitate din bugetul de stat ori din bugetele județene și locale. O afacere care până acum a adus zeci de milioane de euro în conturile firmei de familie controlată de fiul lui Ion Toma, ca administrator, ginere, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar şi de soție, și ea pe statele de plată ale SCADT Olt. Și ca să vă dați seama de dimensiunea afacerii, este de ajuns să vă spunem că din lucrările cu primarii PSD din Olt, din construcțiile derulate prin Ministerul Educației, Compania Națională de Investiții, ANL și Consiliul Județean Olt societatea familiei Toma a primit doar în ultimul an 13,5 milioane euro.
         Amic cu Geoană, deci amic cu Ciupercă
         Cu o situație financiară beton, pentru Toma n-a fost deloc greu să-și câștige prieteniile la nivel înalt în PSD. El a devenit rapid un soldat disciplinat sub comanda lui Mircea Geoană (președinte de partid divinizat și de Ciupercă) și, supărat că acesta a fost debarcat din fruntea PSD, a ales să părăsească PSD pentru gașca de șmecheri reunită în UNPR sub comanda lui Gabriel Oprea, cel căruia, normal având în vedere solidele argumente bănești, i-a devenit în scurt timp mâna dreaptă. O mână care acum îl trimite din nou să candideze pe listele USL. Și unde în altă parte decât într-un loc unde este binevenit. Adică la Ialomița! De unde până unde Ialomița, v-ați putea întreba? Păi dacă spunem că între firma lui Toma și banii județului Ialomița a existat o legătură directă de vreo 13 miliarde pentru o spoială de lucrare executată la un podeț, credem că spunem totul. O lucrare fix în colegiul unde acum Ion Toma se vrea candidat la Senat. Variantă agreată și încurajată, spun surse din USL Ialomița, de actualul senator Găină, cel care ar renunța bucuros la candidatura ca senator pentru una de deputat pe colegiul IV. Matematic, Găină își dorește ca Toma să bage bani pe jumătatea de vest a județului pentru a-și asigura fotoliul de senator, iar el să tragă spuza pentru un mandat de deputat pe colegiul IV (sau III, că încă nu s-a hotărât).
         Discuții confirmate de oameni cu funcții din PSD Ialomița, parte dintre ei arătându-se deja împotriva unor candidaturi din afara județului pe listele USL. ”Ce se știe sigur la acest moment este că pe colegiul 1 Senat se va merge cu Marian Pavel, și pe colegiile 1 și 2 de Camera Deputaților candidați vor fi Cristina Pocora și Marian Neacșu. Am înțeles că UNPR vrea un loc în județul Ialomița dar încă nu s-a decis unde și dacă va candida Ion Toma sau altă persoană desemnată de UNPR.”, a precizat pentru Informaţia unul dintre cei prezenți pe scena de la București în momentul defilării candidaților USL.
         Circuitul banilor publici în interesul liderilor PSD
         Prietenia dintre Ciupercă, şeful PSD Ialomiţa, şi Ion Toma, baronul de Olt, a devenit publică acum un an, atunci când din postura de şef al Consiliului Judeţean Ciupercă a decis să rupă o halcă de 15 miliarde lei vechi pentru a proiecta şi realiza o palmă de asfalt şi modernizarea unui podeţ din interiorul comunei Bărbuleşti. Licitaţia a fost adjudecată, deloc întâmplător, de o firmă adânc înfiptă financiar în cercul de interese PSD. Şi dacă ar fi fost una din judeţ nu ne-ar fi părut rău, banii ar fi rămas aici, numai că, Ciupercă, mărinimos pe banii ialomiţenilor, şi-a aranjat ploile la nivel central şi a atribuit lucrarea firmei SCADT Slatina, adică firmei familieri senatorului Ion Toma. Adică unuia dintre susţinătorii lui Mircea Geoană, adică un coleg de tabără de-al lui Ciupercă. Şi-uite aşa, pentru „numai” 13 miliarde de lei vechi, prietenia politică s-a întreţinut de minune folosindu-se banii publici strânşi la visteria judeţului, locul de unde şeful instituţiei, în acelaşi timp şi şef al PSD Ialomiţa, trimite periodic fonduri pentru a-şi conserva funcţia politică şi a arăta la centru că se preocupă de bunăstarea partidului. 

 

Sursa foto: qmagazine.ro

IALOMITA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
Ciucă: Alegerile locale nu sunt despre doctrina de partid, sunt despre oameni
Președintele PNL a transmis liberalilor că trebuie să iasă să vor...
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii
Începând de astăzi și până pe 27 aprilie, în curtea Ministerulu...
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!
România are peste 300 de morți la 10 miliarde de kilometri parcurși...
 
 
 
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cele mai bune cereale pe care să le consumi la micul dejun

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Dâmbovicioara, comoara de pe culoarul Rucăr-Bran

» 01 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0