Până ajung pe mesele noastre, legumele și fructele sunt `agresate` în fel și chip. Pentru a se păstra cât mai bine și pentru un timp mai îndelungat sunt stropite cu tot felul de substanțe, iar culegătorii, mașinile de transport sau tarabele din piață le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E-coli pe care un simplu jet de apă nu le poate îndepărta.
„Mulți poluanți și pesticide care rămân pe suprafața alimentelor sunt lipofile. Simpla spălare cu apă nu le va îndepărta” explică specialistul în igienă alimentară Corina Zugravu. Experții detaliază câteva metode de a elimina din pericolele existente pe vegetale.
Apă cu oțet – o metodă tradițională de curățare, de reținut este că oțetul trebuie să fie de mere. Se folosește o lingură de oțet la un litru de apă și se lasă fructele sau legumele câteva minute în acest amestec după care se clătesc temeinic sub jet de apă.
Bicarbonat de sodiu – într-un castron cu apă se pun 3, 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine. Vegetalele se lasă câteva minute în amestec după care se clătesc sub jet puternic de apă.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://sanatatevie.ro/important-sfaturile-unui-biolog-puteti-elimina-toate-pesticidele-si-substantele-chimice-din-fructe-legume-si-verdeata-folosind-aceasta-metoda-simpla/