Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 07 Februarie 2014

     Situația la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești a fost sub control tot atât timp cât a existat și interes mediatic. După verificări care au scos la iveală lucruri greu de imaginat atât la nivel medical, cât și la cel administrativ, după o demisie a managerului Adrian Strâmbeanu care nu a fost tras la răspundere nici până în prezent de modul în care a gestionat funcționarea celui mai mare spital din Prahova,  lucrurile sunt aproape neschimbate la SJU Ploiești.
     Toate neregulile sunt scoase, din nou, la iveală de către chirurgul Dan Oprea, cel care a trimis și în primă fază o scrisoare deschisă presei prin care a semnalat situația gravă de la SJU Ploiești.
     “Să nu credeți că la spital s-au întâmplat lucruri minunate. Avem bisturie (ura!), dar aspirăm intraoperator cu niște furtunuri groase, de parcă acum se descoperă principiile chirurgiei clasice. Imediat după scandal, s-a stricat linia de endoscopie-colonoscopie și nu s-a rezolvat nici până astăzi. Pentru un procesor de imagine, bolnavii noștri pleacă, internați fiind, către diverse servicii private și efectuează investigațiile contra cost. Dacă se internează o hemoragie digestivă, pur și simplu nu poți să afli în timp real afecțiunea și conduita terapeutică de urmat.
     Aceleași lipsuri la anticoagulante, antibiotice.
     Am auzit că s-au exprimat păreri, cum că scandalul a fost exagerat, că nu s-au descoperit nereguli grave, că managementul spitalului a fost corect. Este pur și simplu incredibil! Fostul manager dorește și face presiuni să ocupe o poziție de conducere pe linie de management al calității în spitalul din care a fost demis!!??????
     Păi, dacă totul a fost atât de bine gestionat, ce mai caut eu în spital? Oare nu trebuia să fiu dat afară din spitalul pe care îl destabilizez și decredibilizez cu comentariile mele?”, scrie chirurgul Dan Oprea în cea de-a doua scrisoare a sa.
Această sesizare este întărită și de afirmațiile pacienților care susțin că sunt puși în continuare să cumpere medicamente, că nu li se eliberează rețete pentru tratamentele care nu există în spital astfel încât să aibă posibilitatea decontării ulterioare prin Casa de Asigurări de Sănătate a acestor cheltuieli, că mizeria din saloane și nesimțirea unor cadre medicale sunt, de asemenea, la ordinea zilei.
    Doctorul Florin Pușcariu, managerul interimar al spitalului, confirmă în mare parte cele afirmate de chirurgul Dan Oprea, însă susține că sunt probleme apărute în timp, care au trenat și care nu pot fi remediate peste noapte.

     Sursa foto: max-media.ro

 

PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0