S-a tăiat maioneza? Completează!
Nu trebuie să te panichezi atunci când ți `se taie` maioneza pe care o prepari în casă. Pentru a remedia situația, pune o linguriță de apă rece în compoziție și amestecă bine. Schimbarea temperaturii va ajuta la refacerea texturii. Preventiv, pune un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș atunci când te apuci de maioneză.
Salata de vinete prea `grea`? Se rezolvă!
Vinetele combinate cu maioneză și ceapă pot `pica greu` deseori. Pentru a nu lăsa acest preparat delicios deoparte, consistența lui poate fi îmbunătățită. Salata de vinete poate deveni fină și ușor de digerat dacă în ea pui, în funcție de cantitățile ingredientelor, unul sau doi dovlecei fierți (storși bine) și pasați.
Există rezolvare și pentru prăjiturile arse!
Se întâmplă ca partea inferioară a prăjiturilor sau fursecurilor să se ardă, iar în rest ele să fie numai bune de mâncat. Folosește o răzătoare cu găuri mici pentru partea inferioară arsă. Ca să previi acest lucru, răcește aluatul înainte de coacere (1-8 ore) și înainte să scoți tava din cuptor, lovește-o puțin în lateral.
Ceapa te face să plângi?
Tocatul cepei poate fi un adevărat coșmar. După ce ai curățat-o, las-o în apă rece cel puțin o jumătate de oră înainte să o toci, se va umple de apă și nu va mai emana un miros atât de puternic. Dacă vrei să o călești, las-o 10 minute într-o strecurătoare.
Ce faci când ai scăpat prea multă sare în mâncare?
Prea multă sare într-un preparat îi transformă bunătatea de gust într-un lucru necomestibil. Remediază această situație adăugând doi cartofi cruzi, întregi și decojiți, în ciorbă și las-o să clocotească între 3-5 minute. Excesul de sare se va absorbi în cartofi, pe care mai apoi îi poți scoate.
Supa cu spumă parcă e murdară
Dacă ai ratat momentul în care să spumezi supa, nu te panica. Adaugă un albuș de ou nebătut în timpul fierberii. Acesta va aduna impuritățile lăsate în supă și ea va deveni clară.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://ea.md/10-trucuri-de-gatit-de-la-bunica-iti-vor-fi-utile-in-bucatarie/