Pentru a nu cădea în tentația de a mânca mai mult și mai gras pe timp de iarnă, putem să ținem cont de câteva sfaturi ale nutriționiștilor și vom obține o alimentație echilibrată care ne va menține sănătatea și greutatea.
1. Consumă grăsimi sănătoase - organismul are nevoie și cere în această perioadă mâncăruri mai grase pentru a nu pierde energie. Fructele oleaginoase precum nucile, alunele, fisticul ajută la satisfacerea poftelor de grăsimi fără a îngrășa sau a ridica nivelul colesterolului. Iarna ar trebui să consumăm 30% grăsimi, 55% carbohidrați și 15% proteine.
2. Bea lichide fierbinți - o ceașcă de ceai, o cafea, o ciocolată fierbinte sau un vin roșu fier. Aceste băuturi nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase. Ajută la hidratare și oferă antioxidanții necesari organismului.
3. Mai multe supe - ca și ceaiul, supa încălzește din interior. În plus, supa este sățioasă, te ajută să mănânci mai puțin și mai echilibrat.
4. Condimentează mâncarea - iarna este bine să mâncăm mai condimentat decât de obicei. O mâncare aromată ajută la menținerea ritmului interior și, mai mult decât atât, accelerează metabolismul, iar astfel vei fii în formă. Ghimbirul, în special, stimulează circulația sanguină și menține temperatura corpului ridicată.
5. Bea apă - pe timpul iernii organismul nostru nu simte nevoie mare de hidratare, dar nu poate funcționa fără apă. Bea 2 litri de apă pe zi sau măcar mai multe ceaiuri, supe, ciorbe, etc.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.opiniatimisoarei.ro/ce-sa-mananci-atunci-cand-iti-este-frig-vezi-o-lista-cu-10-alimente-perfecte-pentru-vremurile-geroase/12/12/2012