Iată o rețetă delicioasă de desert pe care îl poți prepara cu restul de cozonac rămas de la masa de Paște.
Ingrediente:
- 500 gr cozonac (o jumătate de cozonac sau unul mai mic)
- 4 ouă
- 500 gr brânză de vaci
- 300 grame iaurt gras
- 2 linguri zahăr brun
- 70 grame unt gras
- esență de vanilie.
Cum prepari?
Taie cozonacul în bucăți de 2-3 cm și pune-l într-un vas încăpător. Într-un vas separat, amestecă brânza de vaci, iaurtul, ouăle și esența de vanilie, până când se omogenizează. Toarnă totul într-o tavă unsă cu unt, iar pe deasupra pune restul de unt rămas, tăiat bucățele mici. Dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute și servește cald.
Te-ar putea interesa: Idei de gustări delicioase și sănătoase pentru copiii preșcolari!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://blog.boromirmarket.ro/recipes/budinca-de-cozonac/