Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
FELURI PRINCIPALE
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 Iulie 2013

Sufleu cu rădăcinoase, pancetta și sos de ceapă

 

    O rețetă de pregătit în zilele ploioase în care ai nevoie de mâncare reconfortantă și savuroasă.

Ingrediente

140g de făină, plus 2 linguri pentru sos
1 linguriță praf de copt
4 fire de rozmarin, cu frunzele separate și tocate
4 ouă mari
200ml de lapte
70g de pancetta, feliată
600g de rădăcinoase, curățate și tăiate în felii sau bastonașe (noi am folosit morcovi, păstârnac și sfeclă)
2 cepe roșii mici, tăiate în sferturi
3 linguri de ulei
4 linguri chutney de ceapă
3 linguri de oțet balsamic
500ml supă de vită
mazăre, pentru servit (opțional)

Mod de preparare

1. Încinge cuptorul la 220ºC/gaz 7. Amestecă făina, praful de copt, rozmarinul, ouăle și laptele într-un castron și lasă-le deoparte.

2. Înfășoară legumele în felii de pancetta și așază-le într-o tavă adâncă. Adaugă ceapa, asezonează și stropește cu ulei. Dă la cuptor 25 de minute. Mărește temperatura cuptorului la 240ºC/gaz 9.

3. Scoate tava din cuptor și toarnă peste legume amestecul de ouă. Dă din nou la cuptor timp de 10 minute, până se umflă și se rumenește compoziția, apoi scade temperatura cuptorului la 220ºC/gaz 7 și mai lasă tava încă 15 minute.

4. Pentru sos, amestecă bine chutney-ul de ceapă, oțetul balsamic și făina într-o cratiță și lasă să fiarbă 1-2 minute, pe foc mediu. Adaugă supa și amestecă bine, până obții o consistență omogenă, apoi las-o să clocotească 5 minute, până se îngroașă. Servește sufleul cu sosul de ceapă și mazăre, după plac.

5. V.N. per porție: 514 kilocalorii, 21g proteine, 22g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 59g carbohidrați, 10g fibre, 22g zahăr, 1,7g sare

Sursa foto: www.goodfood.ro


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Piersicile - beneficii pentru sănătate și o rețetă delicioasă de smoothie
Piersicile se încadrează în fructele care nu ar trebui să lipseasc...
 
Dieta cu banane și iaurt - Cum să slăbești și în același timp să-ți păstrezi sănătatea
Bananele și iaurtul sunt două alimente nutritive și sățioase.
 
În ce ținute poți combina blugii largi
Blugii largi se numără printre preferințele iubitoarelor de modă, ...
 
Apa termală - Beneficii și utilizare
Femeile care vor să aibă un ten sănătos, luminos și tânăr ar tr...
 
Idei de cadouri pentru cea mai bună prietenă
Fie că se apropie ziua prietenei tale de suflet sau mai ai de aștept...
 
Rețete simple de gustări pentru copii când vin de la școală
Copiii sunt pretențioși și pun mare accent pe aspectul și gustul m...
 
Trucuri pentru a părea mai slabă
Până reușești să scapi de kilogramele nedorite, iată câteva tru...
 
Cosmetice indispensabile după 30 de ani
Ce produse cosmetice ar trebui să folosești după 30 de ani?
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Ne așteaptă restricții dacă paturile de la ATI se ocupă în procent de 80%

» 18 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
De astăzi încep plățile către fermierii afectați de secetă

» 18 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Slăbește cu comprese cu ghimbir

» 18 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Biserica de lemn din Remeta Chioarului
MARAMURES
» 18 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MURES
 
Primăria Sighișoara, primii pași pentru restaurarea Cetății Sighișoara

» 18 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SATU MARE
 
Au început lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în zona Dara-Diana

» 17 Septembrie 2020 | Comentarii 0