Sufleu cu rădăcinoase, pancetta și sos de ceapă
O rețetă de pregătit în zilele ploioase în care ai nevoie de mâncare reconfortantă și savuroasă.
Ingrediente
140g de făină, plus 2 linguri pentru sos
1 linguriță praf de copt
4 fire de rozmarin, cu frunzele separate și tocate
4 ouă mari
200ml de lapte
70g de pancetta, feliată
600g de rădăcinoase, curățate și tăiate în felii sau bastonașe (noi am folosit morcovi, păstârnac și sfeclă)
2 cepe roșii mici, tăiate în sferturi
3 linguri de ulei
4 linguri chutney de ceapă
3 linguri de oțet balsamic
500ml supă de vită
mazăre, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge cuptorul la 220ºC/gaz 7. Amestecă făina, praful de copt, rozmarinul, ouăle și laptele într-un castron și lasă-le deoparte.
2. Înfășoară legumele în felii de pancetta și așază-le într-o tavă adâncă. Adaugă ceapa, asezonează și stropește cu ulei. Dă la cuptor 25 de minute. Mărește temperatura cuptorului la 240ºC/gaz 9.
3. Scoate tava din cuptor și toarnă peste legume amestecul de ouă. Dă din nou la cuptor timp de 10 minute, până se umflă și se rumenește compoziția, apoi scade temperatura cuptorului la 220ºC/gaz 7 și mai lasă tava încă 15 minute.
4. Pentru sos, amestecă bine chutney-ul de ceapă, oțetul balsamic și făina într-o cratiță și lasă să fiarbă 1-2 minute, pe foc mediu. Adaugă supa și amestecă bine, până obții o consistență omogenă, apoi las-o să clocotească 5 minute, până se îngroașă. Servește sufleul cu sosul de ceapă și mazăre, după plac.
5. V.N. per porție: 514 kilocalorii, 21g proteine, 22g grăsimi, 6g grăsimi saturate, 59g carbohidrați, 10g fibre, 22g zahăr, 1,7g sare
Sursa foto: www.goodfood.ro