Paste cu berbecuț în stil grecesc
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căței de usturoi, zdrobiți
500g carne tocată de berbecuț
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 cub pentru supă de vită bio
800g de roșii din conservă
1 lingură de oregano uscat
400g de paste scurte
250g de ricotta
50g de parmezan
50ml de lapte
pâine cu usturoi, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa și soteaz-o 10 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul și carnea tocată, dă focul mai mare și lasă carnea să se rumenească. Amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru a o mărunți.
2. Când s-a rumenit complet, adaugă scorțișoara, cubul pentru supă, roșiile și oregano. Amestecă bine, acoperă cu un capac și lasă totul să fiarbă 15 minute, apoi îndepărtează capacul și mai lasă 15 minute, până când sosul se îngroașă.
3. Între timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le bine. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6.
4. Pune într-un bol ricotta, aproape toată cantitatea de parmezan și laptele, asezonează-le din belșug și amestecă-le cu pastele. Așază carnea într-un vas termorezistent, acoper-o cu amestecul de paste și presară parmezanul rămas. Dă totul la cuptor 30 de minute, până se rumenește. Servește cu pâine cu usturoi caldă, dacă dorești.
5. V.N. per porție: 548 kilocalorii, 33g proteine, 21g grăsimi, 10g grăsimi saturate, 56g carbohidrați, 4g fibre, 8g zahăr, 1g sare
Sursa foto: goodfood.ro