Spirulina este o microalgă ce aduce extrem de multe beneficii organismului nostru. Cu milioane de ani în urmă, această algă a contribuit la formarea oxigenului în atmosferă, făcând astfel posibilă dezvoltarea vieÈ›uitoarelor. Din punct de vedere nutriÈ›ional, microalga este un superaliment, iar acest lucru a fost stabilit în urma mai multor studii.
Spirulina conÈ›ine circa 60-70% proteine complete, asta însemnând că are toÈ›i cei 8 aminoacizi esenÈ›iali È™i 10 acizi non-esenÈ›iali necesari sănătății. La capitolul proteine, spirulina întrece carnea de vită, de pui sau soia. Studiile au arătat că nutrienÈ›ii conÈ›inuÈ›i sunt de cea mai mare calitate, iar printre aceÈ™tia se numără acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fierul, etc.
Ajunsă în stomac, spirulina este foarte uÈ™or de digerat, ea reduce colesterolul, protejează imunitatea, stimulează absorbÈ›ia mineralelor, oferă energie, protejează împotriva răcelii, a herpesului, grăbeÈ™te vindecarea în boli precum pojarul sau oreionul.
Beneficiile spirulinei:
- combate bolile cardiovasculare;
- reduce riscul de artrită;
- reduce riscul de diabet, obezitate și depresie;
- contribuie la dezvoltarea și menținerea sănătății țesutului nervos;
- întăreÈ™te dinÈ›ii, oasele, membranele mucoase;
- îmbunătățeÈ™te vederea;
- conține, printre altele: vitamina D, calciu, vitamina K, vitamina E, crom, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc;
- detoxifiază ficatul;
- menÈ›ine frumuseÈ›ea pielii, combate îmbătrânirea;
- restabilește pH-ul organismului și combate inflamația.
Citește și: Trucuri pentru un look relaxat și modern!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.myprotein.ro/blog/nutritie/spirulina-beneficii-si-efecte/