Din cauza conținutului mare și diversificat de nutrienți, printre care și grăsimi bune, nucile sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Pentru a beneficia de pe urma lor, se recomandă consumul a 30 de grame în fiecare zi. Iată beneficiile miezului de nucă:
1. Menține sănătatea sistemului cardiovascular
Potrivit studiilor, nuca crește calitatea sângelui, scade nivelul de colesterol rău și crește nivelul total de grăsimi sănătoase din celulele roșii; scade riscul de formare a cheagurilor de sânge; ameliorează inflamațiile din organism; reglează tensiunea arterială (din cauza conținutului de potasiu, calciu și magneziu); crește elasticitatea vaselor de sânge; previne instalarea unor boli precum ateroscleroza.
2. Au un indice glicemic mic
Din această cauză sunt indicate persoanelor care suferă de diabet și trebuie să-și țină sub control glicemia, dar și celor care au probleme cu sitemul cardiovascular. Nucile sunt indicate și în cura de slăbire deoarece o cantitate mică de miez are o valoare nutrițională mare și un indice glicemic scăzut, adică oferă senzație de sațietate pentru mai mult timp.
3. Mențin sănătatea creierului
Miezul de nucă are în compoziție substanțe neuroprotectoare, printre care vitamina E, folați, melatonină, acizi grași Omega 3 și antioxidanți puternici. Consumul regulat de miez de nucă menține creierul tânăr, arată cercetările. Antioxidanții din nuci reduc efectele stresului oxidativ de la nivelul celulelor.
Citește și: Câtă mișcare trebuie să faci în funcție de vârstă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.medlife.ro/articole-medicale/beneficiile-consumului-de-nuci.html