De regulă, persoanele care sunt la dietă evită orezul de teama că îngrașă. Este adevărat că în 100 de grame de orez gătit se regăsesc 130 de calorii, dar dacă ții cont de niște reguli atunci când îl gătești, poți să îl consumi fără probleme.
În primul rând, ține minte că orezul este o cereală cu puține grăsimi și ușor de digerat, fără gluten, deci bună pentru cei cu intoleranță. Totodată, orezul este bogat în complexul de vitamine B și se poate consuma în tot felul de combinații delicioase. Iată cele 3 reguli:
Ai grijă la cantitate
Nu consuma mai mult de 150 de grame de orez la o masă și nu îl combina cu alți carbohidrați, adică pâine sau cartofi. Consumă orez la prânz, nu seara. Dacă ai un tranzit mai lent, optează pentru orez brun, ține de foame mai mult și reglează digestia.
Combină-l cu legume multe și colorate
Orezul alb conține amidon, care crește nivelul de zahăr din sânge, iar apoi acesta scade brusc și apare senzația de foame. Poți evita asta dacă îl consumi cu multe legume, ca o garnitură, acestea sunt bogate în fibre și proteine.
Ai grijă cum îl gătești
Evită să prepari orezul în multă grăsime de pui sau ulei, ori risotto cu unt și parmezan. Fierbe-l la abur sau pur și simplu pentru a nu-i adăuga calorii extra. Ca să aibă un gust deosebit, adaugă curry, rozmarin, cimbru sau sos de soia.
Citește și: Cum să ai unghii în ton cu primăvara!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://clickpoftabuna.ro/orez-turcesc/a18426340