Pateul se bucură de o mare apreciere deoarece este un preparat ce se poate consuma în diverse combinații, pe pâine sau pe biscuiți, dimineața sau ca gustare rece pe un platou cu aperitive la o cină importantă. Pateul este cu atât mai îndrăgit cu cât este făcut în casă, din ingrediente cunoscute. Iată câteva sfaturi pentru a găti cel mai cremos pateu:
- înainte de a începe gătirea propriu-zisă, curăță ficățeii de pieliță;
- lasă ficățeii într-un castron cu apă, lapte și sare pentru 5-6 ore;
- acest truc se poate aplica și în cazul ficatului de porc sau vită, deoarece îl va frăgezi și îi va atenua gustul ușor metalic;
- ficățeii se mai pot marina doar în lapte, sare și usturoi pentru 2-3 ore la frigider;
- înainte de mărunțire, ficatul ar trebui posat;
- ficatul se prăjește puțin înainte pentru a avea o culoare mai frumoasă și o aromă mai puternică;
- ficatul se poate mixa și cu puțină pastă de tomate;
- gustul ușor picant poate fi oferit de boia iute.
Rețetă aromată de pate cremos
Ai nevoie de: 450 grame ficăței de pui, 1 ceapă tăiată julienn + 1/4 ceapă tocată mărunt, 690 ml de apă, 3 linguri de vin Xeres, 1/4 linguriță sare, 1/4 linguriță piper negru proaspăt râșnit, 1/8 linguriță nucșoară, 170 grame unt.
Cum se prepară? Ficățeii se amestecă cu apa și ceapa tăiată julienn și se pun la foc mediu. După 20 de minute, după ce s-au fiert, de scurg de apă și se îndepărtează ceapa. Se pun în robot și se mixează până se obține o pastă. Adaguă ceapa tocată, sarea, untul, piperul, nucșoara și vinul și amestecă bine. Înainte de servire se ține la frigider pentru o oră ca să capete consistența dorită.
Citește și: Cum să porți un trening
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.retetepractice.ro/retete/pate-de-casa