Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 27 Noiembrie 2018

      Pufoase, delicioase și foarte simplu de făcut, gogoșile sunt desertul ideal în această perioadă pentru persoanele care țin post. Iată o rețetă pentru gogoși pufoase cu dulceață și rom:

 

Avem nevoie de:

  • 1 kg făină de grâu,
  • 4-5 linguri de zahăr,
  • 1 cubuleț mic de drojdie (40 de grame),
  • 1 pliculeț cu zahăr vanilat,
  • 1 liguriță de esență rom,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 400 g dulceață,
  • un parf de sare.

 

Cum se prepară?

 

      Făina se cerne într-un castron. În mijlocul ei se face o adâncitură și acolo se toarnă amestecul făcut din drojdia sfărmată, frecată cu zahăr, 3 linguri de făină și 100 ml de apă călduță. Se presară amestecul cu puțină făină iar vasul se acoperă cu un șervet, după care se așează într-un loc cald. După ce a crescut, se pune în vas apă călduță și se frământă pentru a cuprinde toată făina. Se pune sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și romul și se frământă un aluat potrivit de tare.

 

      Se lasă la dospit cel puțin 30 de minute, acoperit, într-un loc cald. Din aluat se întinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie, la o distanță de 10 cm, se pune din loc în loc câte o liguriță de dulceață, după care se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie. Se presează cu degetul foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceață.

 

      Cu ajutorul unui pahar se decupează gogoșile, având grijă ca dulceața să fie în mijloc, nu în margine. Se apasă marginile aluatului pe locul tăieturii ca să se prindă bine și să nu se desfacă la prăjit. Se mai lasă 10-15 minute la crescut pe masa de lucru după care se prăjesc în tigaie. Se presară cu zahăr pudră și se servesc atât calde cât și reci.

 

 

Sursa foto: ://retete.acasa.ro/deserturi-39/transforma-gogosile-de-post-in-delicatese-2-retete-delicioase-si-sanatoase-190390.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cinci lucruri interesante pe care nu le știai despre banane
De ce cresc bananele în forma curbată?
 
Patru modele de tricouri esențiale pentru garderoba de primăvară
Tricoul este un element de bază pentru orice ținută și nu trebuie ...
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
Trei ingrediente eficiente pentru pielea din jurul ochilor
Cremele pentru zona din jurul ochilor au un rol foarte important în m...
 
Rochia din mătase naturală, de ce să o porți în cadrul unui eveniment special
Mătasea este supranumită „țesătura regilor”, datorită calită...
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine
Cantitatea de proteină pe care o consumăm zilnic este foarte importa...
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
5 lucruri pe care un prieten adevărat nu ar trebui să le spună
Unele prietenii pot fi toxice, la fel ca și unele relații.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0