O alimentație echilibrată ar trebui să includă un consum adecvat de fructe și legume, deoarece acestea sunt o sursă importantă de nutrienți de care organismul nostru are nevoie în fiecare zi. Pentru a asocia legumele cu mâncarea care ne lasă apă în gură, ar trebui să le gătim și să le prezentăm într-un mod cât mai plăcut. Specialiștii au realizat un studiu din care reiese că modul în care descriem alimentele, poate decide ceea ce vrem să consumăm.
Iată cum putem transforma legumele într-o garnitură deosebită:
1. Dovlecei copți cu parmezan
Într-un bol se amestecă parmezan ras, piper, puțină sare, un strop de ulei de măsline și ierburi aromatice. Acest amestec se adaugă peste feliile rotunde de dovlecei. După 15 minute la cuptor, ne vom bucura de felii delicioase și crocante de dovlecei.
2. Varză pe grătar cu dressing iute
În loc de o salată clasică, putem folosi varza pentru un preparat deosebit. După ce am pus pe grătar sferturile de varză pentru câteva minute, putem presăra pe deasupra un amestec din ulei de măsline, zeamă de lime, 2 căței de usturoi, sare, piper și oricare alte arome preferate. Important este să experimentăm!
3. Morcovi în miere
Într-o tigaie antiaderentă, se topește puțin unt, apoi se adaugă morcovii tăiați rondele, două linguri de miere, puțin zahăr brun, mărar și cimbru și se lasă pe foc mic timp de 15 minute.
4. Broccoli la cuptor cu parmezan și usturoi
Pentru a obține o garnitură delicioasă care se potrivește cu multe feluri de mâncare, se pun buchețelele de broccoli la cuptor împreună cu puțin ulei de măsline, usturoi, sare și piper pentru circa 10 minute. După ce sunt gata, se scot din cuptor și se presară parmezan pe deasupra.
5. Păstăi cu susan și usturoi
Atunci când vrem să pregătim o garnitură rapidă și cu multe arome, putem sota păstăile de fasole cu ulei de susan, ulei de măsline, un strop de sos de soia și usturoi. După ce s-au gătit, adăugăm pe deasupra câteva semințe de susan pentru decor.
Sursa foto:://clickpoftabuna.ro/mancaruri-rapide/pui-cu-legume-la-gratar/index.html