Supă-cremă cu brânză
Supa-cremă cu brânză este delicată și fină, numai bună de servit musafirii mai pretențioși.
Ingrediente
500 g cartofi
1 telina
1 radacina de patrunjel
1 conopida mica
1 broccoli mic
1 ceapa
1 morcov
200 g smântâna
300 g brânza telemea
1 cescuta cu lapte
sare
Mod de preparare
1. Taie cartofii cubuleţe și pune-i la fiert în apă cu sare împreună cu ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel și un morcov.
2. Separat, fierbe broccoli și conopida desfăcută în bucheţele. Când legumele sunt aproape fierte, trece-le printr-o sită, mai puţin ceapa și morcovul.
3. Crema astfel obţinută subţiaz-o cu smântâna și puţin lapte. Lasă pe foc să mai dea în câteva clocote și potrivește gustul de sare.
4. Servește supa-cremă fierbinte, cu brânza tăiată bastonașe.
Sursa foto: Facebook.com