Șakșuka este un preparat ce a fost declarat mic dejun național în Israel. Este atât de gustos și consistent că poate fi consumat nu doar dimineața, ci și la prânz sau la cină. Iată rețeta:
Ai nevoie de:
- 6 ouă
- 2 ardei grași roșii
- 1 ceapă
- 500 gr roșii
- 200 ml suc de roșii
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță chimion pudră
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță boia iute
- 1 lingură frunze de mentă (opțional)
- 1/4 linguriță chili pudră
- 100 gr brânză feta
- sare, piper după gust
- pătrunjel sau coriandru pentru decor.
Cum se prepară Șakșuka
Uleiul se încinge într-o tigaie potrivită pentru cuptor și se sotează ceapa tocată, usturoiul, ardeii feliați, 5-6 minute la foc mediu, până se înmoaie. Se pun toate condimentele, sarea, piperul se amestecă și se gustă. Se pune sucul de roșii, roșiile cubulețe, se acoperă și se mai lasă pe foc 10 minute, până se îngroașă sosul. Cu o lingură de lemn se fac adâncituri în amestecul de legume și se pun ouăle, după care se dă la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 minute, până se gătesc ouăle. Se servește cald, cu lipie și brânză feta sfărmițată pe deasupra.
Te-ar putea interesa: Trucuri pentru îmbunătățirea machiajului!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://sobors.hu/receptek/saksuka-recept/