Fursecurile amaretti se prepară rapid, sunt delicioase și se topesc în gură, iar pe lângă asta pot fi păstrate în pungi, borcănașe sau cutii cu capac timp de o săptămână, deci nu trebuie să te agiți să le pregătești odată cu restul preparatelor de Crăciun.
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cele mai îndrăgite fursecuri în Italia:
- 220 grame de făină de migdale;
- albușul de la 2 ouă;
- 200 grame de zahăr tos alb, zahăr brun sau zahăr pudră;
- coaja de la o lămâie, răzuită fin.
Cum prepari: Într-un castron pune făina, zahărul și coaja de lămâie și amestecă bine. Albușurile se bat spumă tare cu puțină sare după care se toarnă peste amestecul uscat și se omogenizează bine. Din aluatul obținut, formează bile mici cu mâna sau cu o lingură pentru înghețată. Dacă se lipește prea tare, acoperă palmele cu puțin zahăr pudră.
Pune biluțele pe o tavă cu hârtie de copt, acoperă cu folie alimentară și dă la frigider o oră. După ce le-ai scos din frigider, dă-le prin zahăr pudră, aplatizează puțin și pune-le în tava cu hârtie de copt. Bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă să se coacă 15-18 minute, până se fac aurii. Când le scoți din cuptor ți se vor părea moi, dar odată ce se răcesc se vor întări puțin, deci nu le coace mai mult.
Te-ar putea interesa: Cum să folosești corect uleiul de macadamia pentru păr!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://catine.ro/fursecuri-cu-ciocolata-sau-chocolate-crinkles-57668.html