Păpădia este o floare și, totodată, este un termen folosit pentru mai multe tipuri de flori originare din Europa și America de Nord. Se poate folosi atât în stare crudă, cât și uscată, pentru prepararea ceaiurilor, a salatelor dar și a supelor. Se regăsește și sub formă de capsule de extract de păpădie.
Dintre numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului, amintim: ameliorarea afecțiunilor hepatice, a diabetului, a tulburărilor de urinare, a anemiei, ajută la menținerea sănătății oaselor și la îngrijirea pielii. Păpădia are un conținut redus de calorii, este bogată în carbohidrați, fibre, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K și minerale precum: fier, calciu, magneziu, potasiu și sodiu.
Datorită faptului că este bogată în calciu și vitamina K, păpădia ajută la creșterea și rezistența oaselor. Mai mult, conține antioxidanți care protejează oasele de anumite tulburări ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Păpădia este un remediu natural pentru tulburările hepatice; vitamina C și luteolina ajută ficatul să funcționeze în limite optime, acesta fiind protejat de toxine.
De asemenea, păpădia stimulează digestia. Fiind bogată în fibre, aceasta ajută la reducerea senzației de arsură sau durere ce poate apărea în partea superioară a abdomenului și care este însoțită, de obicei, de greață, balonare, senzație de plenitudine și chiar de vărsături.
Conținutul ridicat de fibre stimulează mișcările intestinelor și contribuie la diminuarea șanselor de constipație, diaree și alte probleme gastrointestinale. Păpădia este recomandată în mod frecvent copiilor care suferă de constipație deoarece reprezintă un calmant pentru stomac. Totodată, stimulează apetitul, mai ales după o intervenție chirurgicală.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: https://www.kudika.ro/articol/good-vibes/51266/ceaiul-de-papadie-beneficii-pentru-sanatate.html