Dacă piersicile sunt de preferat atunci când vine vorba de a savura fructe proaspete, caisele sunt ideale pentru gem, deoarece nu sunt foarte dulci și lasă în urmă un gust ușor acrișor și vioi. În combinație cu fisticul, caisele pot deveni un desert extraordinar pe care toți cei dragi îl vor mânca până la ultima linguriță. Iată rețeta:
Ai nevoie de:
Cum se prepară? După ce se spală bine caisele, se scot sâmburii și se fac bucățele. Se pun la odihnit cu zahărul până se umplu de sirop. Într-o oală neaderentă se pun la foc mediu timp de 20 de minute și din când în când se adună spuma. În timp ce caisele sunt pe foc, se curăță fisticul de coajă și se zdrobește puțin după care se adaugă peste caise împreună cu romul și zeama de lămâie. Se mai lasă pe foc circa 10 minute, iar mai apoi se depoziteză în borcănele mici.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bucataras.ro/retete/gem-asortat-din-piersici-caise-si-nectarine-90812.html