Atunci când ești în criză de timp, iar musafirii trebuie să apară și te gândești că nu ai cu ce să-i servești, iată o rețetă de prăjitură care te va salva dintr-o astfel de situație. Și nu numai, o prăjitură de ciocolată care se prepară rapid este mereu pe gustul întregii familii.
Ai nevoie de:
- trei ouă;
- 3 tablete de ciocolată, aproximativ 165 grame.
Cum se prepară? Se încălzește cuptorul la 170 de grade. Albușurile se separă de gălbenușuri, iar până se folosesc se dau la frigider. Ciocolata se rupe în bucăți și se topește la foc mic, într-o oală neaderentă, amestecând cu un tel. După ce s-a topit și s-a răcit puțin ciocolata, se adaugă gălbenușurile și se amestecă bine. Într-un castron separat, albușurile se bat spumă tare cu ajutorul mixerului. Când spuma de albușuri `stă`, se încorporează puțin câte puțin în amestecul de ciocolată topită cu gălbenușuri. Tapetează un vas de yena cu hârtie de copt, toarnă compoziția și dă la cuptor pentru 30-40 de minute. După ce este gata, scoate-o și las-o să se răcească; se poate servi cu pudră de zahăr pe deasupra sau cu sirop de fructe, înghețată ori frișcă.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/19046/ai-nevoie-de-2-ingrediente-pentru-a-face-aceasta-prajitura-de-ciocolata.html