Amestecul de orez cu fasole nu este costisitor, însă conține o mulțime de nutrienți: în 180 de grame de fasole cu orez se află 12 grame de proteine, 10 grame de fibre, minerale esențiale, vitamina B6, E, fosfor, calciu, magneziu și potasiu. Acest tip de rețetă nu este o ciudățenie, ci ea se consumă în China, Peru, Mexic, în multe culturi africane și latine.
Motive pentru care să consumi orez cu fasole
Profil nutritiv excelent - împreună conțin nouă aminoacizi esențiali care formează o sursă completă de proteină. Orezul brun, dar și cel alb conțin multă metionină și mai puțini aminoacizi, iar fasolea invers, prin urmare se completează perfect și formează o proteină completă.
Fasolea poate fi la conservă sau uscată - ambele conțin vitamine și nutrienți. Trebuie însă, avut în vedere timpul de preparare și conținutul de sare. Fasolea la conservă are avantajul că se prepară mai repede, în timp ce fasolea uscată necesită ore bune, dar fasolea la conservă conține mai multă sare.
Citește și: Remedii naturale pentru a reduce iritațiile după epilare!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://ea.md/salata-de-fasole-neagra-cu-orez-garnitura-perfecta/