O rețetă de chec foarte aromat, ușor de pregătit și extrem de gustos. Ingredientele sunt pentru o tavă clasică de chec, iar unitatea de măsură este paharul de iaurt:
- 4 ouă;
- un pahar de iaurt de 125 grame;
- două pahare rase de zahăr;
- trei pahare cu vârf de făină;
- un pahar de ulei;
- coaja rasă de la o lămâie;
- o lingură de suc de lămâie;
- un praf de sare;
- o linguriță de praf de copt.
Cum se prepară? Se preîncălzește cuptorul, se unge tava de chec și se tapetează cu ulei și făină. Ouăle se freacă bine cu zahărul, până acesta se topește, se adaugă uleiul, lingura de suc de lămâie și iaurtul, se amestecă în continuare. Amestecă făina cu coaja de lămâie și praful de copt, după care adaugă peste ouă. Se pune în tavă și se coace pentru 20-30 de minute la 200 grade. Este gata dacă trece testul scobitorii. De preferat este să se consume rece, pudrat cu zahăr sau glazurat cu sirop de fructe ori ciocolată.
Citește și: Ce beneficii pentru organism are sparanghelul sau `hrana regilor`!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kfetele.ro/checul-cu-lamaie-si-iaurt-este-cel-mai-bun-chec-din-lume-reteta-este-floare-la-ureche-16949438