O rețetă de chec foarte aromat, ușor de pregătit și extrem de gustos. Ingredientele sunt pentru o tavă clasică de chec, iar unitatea de măsură este paharul de iaurt:
- 4 ouă;
- un pahar de iaurt de 125 grame;
- două pahare rase de zahăr;
- trei pahare cu vârf de făină;
- un pahar de ulei;
- coaja rasă de la o lămâie;
- o lingură de suc de lămâie;
- un praf de sare;
- o linguriță de praf de copt.
Cum se prepară? Se preîncălzeÈ™te cuptorul, se unge tava de chec È™i se tapetează cu ulei È™i făină. Ouăle se freacă bine cu zahărul, până acesta se topeÈ™te, se adaugă uleiul, lingura de suc de lămâie È™i iaurtul, se amestecă în continuare. Amestecă făina cu coaja de lămâie È™i praful de copt, după care adaugă peste ouă. Se pune în tavă È™i se coace pentru 20-30 de minute la 200 grade. Este gata dacă trece testul scobitorii. De preferat este să se consume rece, pudrat cu zahăr sau glazurat cu sirop de fructe ori ciocolată.
Citește și: Ce beneficii pentru organism are sparanghelul sau `hrana regilor`!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kfetele.ro/checul-cu-lamaie-si-iaurt-este-cel-mai-bun-chec-din-lume-reteta-este-floare-la-ureche-16949438