Dulce de leche, desertul cunoscut È™i sub numele de lapte caramelizat sau dulceață de lapte, este un preparat originar din America Latină ce se obÈ›ine prin încălzirea lentă a laptelui pentru câteva ore. Se va obÈ›ine un amestec cu o consistență tartinabilă, asemănătoare unui sos, ce se foloseÈ™te la acoperirea prăjiturilor sau umplerea lor.
Cea mai comună reÈ›etă de dulce de leche are ca ingrediente laptele È™i zahărul, dar se poate adăuga È™i vanilie pentru o aromă mai puternică. Acestea se fierb lent, pentru câteva ore, amestecând aproape constant, până când se obÈ›ine un sos de culoare maro-auriu foarte cremos.
Cum se prepară dulce de leche
Ai nevoie de: 4 căni de lapte; 1 1/4 cană de zahăr; 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu; 1 linguriță de vanilie.
Se amestecă primele 3 ingrediente într-o cratiță mare de circa 4 litri, după care se pune pe foc. Când a început să fiarbă se dă focul mic È™i se lasă să se gătească, fără să fie acoperit, amestecând pentru a evita lipirea până când se îngroașă; de regulă aproximativ o oră È™i jumătate. Pe măsură ce laptele se caramelizează, se amestecă aproape continuu, iar tot atunci se poate adăuga È™i vanilia. Se transferă într-un bol È™i se lasă la răcit.
Te-ar putea interesa: 3 lucruri simple pe care să le faci vara, dacă vrei să ai o piele frumoasă!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://cookidoo.international/recipes/recipe/ro/r647732