Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 07 August 2022

        Legumele românești sunt din ce în ce mai multe pe piață, iar dovleceii sunt vedetele sezonului, ei putând fi preparați într-o mulțime de feluri. Spre exemplu, dacă vrei ca la iarnă să te bucuri de gustul lor, poți face o zacuscă de dovlecel, în loc de vinete, acest preparat fiind mai light decât clasica rețetă.

 

Ai nevoie de:

- 2 kg dovlecei

- 1/2 kg morcovi 

- 1 kg ceapă

- 1 kg ardei gras roșu sau gogoșari

- o căpățână de usturoi

- 100 ml bulion de roșii

- 200 ml ulei

- sare, piper și foi de dafin.

 

Cum se prepară

        Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie rondele. La fel de procedează și în cazul celorlalte legume. Se pun toate într-o tavă mare de cuptor, se stropesc cu puțin ulei și se presară puțină sare, după care se dă drumul la foc, la temperatură mică, pentru o oră și jumătate. O oră din acest timp legumele trebuie să fie acoperite cu folie de aluminiu, după care aceasta se înlătură și se mai lasă tava așa încă 30 de minute. 

 

        După ce s-au copt, legumele se lasă la răcit, ardeii se curăță de coajă și se pune totul în robotul de bucătărie. Într-un vas mare se pune amestecul mărunțit, bulionul, foile de dafin, sarea și piperul și se fierb circa 40 de minute, amestecând constant. Când capătă consistența dorită de zacuscă, se pune în borcane sterilizate și se mai bagă la cuptor 30 de minute, la 100 de grade Celsius. 

 

 

Te-ar putea interesa: Ce beneficii are și cui se recomandă săpunul cu sulf!

 

 

Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!

 

 

Sursa foto: http://www.caietulcuretete.com/2017/08/zacusca-de-dovlecei.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Rutina după duș pentru o piele mereu catifelată
După duș este esențial ca pielea să primească îngrijirea de care...
 
Trei sfaturi simple pentru a reduce consumul de carbohidrați
Reducerea consumului de carbohidrați este o prioritate pentru cei car...
 
Varza, beneficii uimitoare pentru sănătate
Varza este bogată în vitamina C, fibre și vitamina K. Iată ce bene...
 
Alimente și băuturi care usucă pielea
Principala cauză a problemelor de piele este dieta necorespunzătoare...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0