Studiile au arătat că laptele de oaie, din care se produce îndrăgita brânză de oaie, are proprietăți anticancerigene, previne diabetul de tip 2 È™i luptă împotriva bolilor neurologice È™i canceroase. Totodată, laptele de oaie este mai bun pentru sistemul digestiv È™i mai bogat în proteine decât restul tipurilor de lapte, în afară de cel de capră.
Beneficiile brânzei de oaie
Bogată în minerale - are un conÈ›inut mare de calciu, zinc, magneziu È™i potasiu, prin urmare ajută la prevenirea osteoporozei È™i decalcificării.
Bogată în vitamine - brânza de oaie conÈ›ine din plin vitaminele A, D È™i E, vitamine ce nu se regăsesc în alte tipuri de brânză È™i care ajută, printre altele, la susÈ›inere imunității.
UÈ™or de digerat - cazeina din laptele de oaie, proteina asociată brânzei, este acceptată chiar È™i de organismul celor cu intoleranță la lactoză.
SusÈ›ine sănătatea sistemului reproducător - datorită conÈ›inutului de acid folic, brânza de oaie ajută la echilibrarea nivelurilor hormonale, în special la femei. În plus, susÈ›ine metabolismul.
Scade nivelul colesterolului - chiar dacă are în compoziÈ›ie de două ori mai multe grăsimi decât brânza de vaci, consumată în cantități normale, brânza de oaie, mai exact grăsimea ei, ajută la transformarea proteinelor în energie È™i reduce în acelaÈ™i timp riscul de boli cardiovasculare cum ar vi ateroscleroza, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral È™i atacul de cord.
Te-ar putea interesa: Tapetul în camera copiilor - 4 motive să alegi un astfel de decor!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.libertatea.ro/lifestyle/branza-de-oaie-beneficii-4371166