Ciupercile ar trebui introduse cât mai des în meniul nostru deoarece ele conțin o mulțime de vitamine, minerale, proteine și fibre atât de necesare pentru sănătate. În afară că ajută la buna funcționare a organismului, ciupercile ajută și la slăbit din cauză că nu conțin grăsimi sau zaharuri. Iată în ce le poți introduce:
Paste - sunt spreciate de toată lumea, pentru că sunt delicioase și ușor de preparat și se pot consuma atât la prânz, cât și la cină. Pentru o porție sănătoasă de paste, adaugă ciupercile preferate.
Supe - atunci când vrei să consumi un preparat ușor la prânz, dar care să îți ofere toți nutrienții necesari, supa cremă de ciuperci este ideală. Se pregătește rapid și este foarte gustoasă, ea fiind sursa sigură de proteine, vitamine și minerale.
Risotto cu ciuperci - a devenit un preparat extrem de popular în ultima perioadă. Se aseamănă cu orezul clasic, dar are o textură mai cremoasă și poate fi combinat cu mai multe alimente, cum ar fi ciupercile.
Sosul de ciuperci - se poate include într-o mulțime de combinații. Spre exemplu, poate fi folosit ca fel de mâncare alături de piept de pui la grătar sau broccoli, ori cu focacia.
Salate - dacă îți place să inventezi atunci când vine vorba de o masă rapidă și sănătoasă, atunci amestecă legumele preferate cu ciuperci, un dressing și câteva crutoane și vei avea parte de toți nutrienții necesari pentru întreaga zi.
Citește și: Diferența dintre piele uscată și deshidratată. Cum se îngrijesc aceste tipuri de ten!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/ciupercile-numeroase-beneficii-pentru-sanatate-tu-le-consumi-242585.html