Iată o rețetă simplă pentru un prânz în care ești pe grabă, dar vrei să mănânci ceva deosebit, proaspăt și ușor: paste cu spanac și lămâie. Poate nu sună a o combinație perfectă, dar odată ce guști, sigur le vei prepara mai des. Se gătesc repede, în 15-20 de minute, și sunt perfecte dacă te-ai săturat de pastele clasice cu sos roșu sau alb.
Pentru a obține cele mai bune rezultate, încearcă să folosești paste proaspete. În rest, mai ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care probabil le ai deja în frigider:
- 225 g paste tip tagliatelle sau spagehte,
- o lingură de ulei de măsline extravirgin,
- 1/2 ceapă tocată mărunt,
- 3 căței de usturoi,
- o linguriță coajă de lămâie,
- o lingură zeamă de lămâie,
- sare și piper după gust,
- 320 ml smântână vegetală pentru gătit,
- 60 g baby spanac, spălat și uscat,
- o lingură amidon de porumb + 2 linguri apă,
- drojdie inactivă sau parmezan după gust.
Fierbe apa într-o oală mare și gătește pastele coform instrucțiunilor, ori după bunul plac. Într-o tigaie pune uleiul și ceapa tocată fin, lasă să se călească până devine gălbuie și adaugă usturoiul și coaja de lămâie. Amestecă bine cât încă e pe foc pentru 1-2 minute; ai grijă să nu se ardă. Mai apoi pune zeama de lămâie, smântâna de gătit, sarea și piperul și omogenizează. Într-un castronel amestecă bine amidonul cu apa și pune-l în tigaie, trebuie să obții un sos consistent. Adaugă spanacul, lasă-l maximum 3 minute, stinge focul și pune pastele. Amestecă bine în tigaie până când sosul acoperă toate pastele, pune în farfurii și presară parmezan sau drojdie inactivă dacă nu consumi lactate. Poftă bună!
Citește și: De ce nu ar trebui să lipsească tricoul alb din garderoba ta?
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.kudika.ro/articol/good-vibes/62590/paste-cu-lamaie-si-spanac-un-pranz-usor-si-proaspat-gata-in-15-minute.html