Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 29 Septembrie 2019

        Brăila este un oraș deosebit, locuit din cele mai vechi timpuri (aici s-au găsit așezări din neolitic și numeroase obiecte ale geților și dacilor), cu multe atracții turistice ce merită vizitate într-un tur al orașului. Iată câteva dintre cele mai impresionante obiective turistice ce nu trebuie ratate într-o vizită aici:

 

1. Muzeul de Istorie Carol I

        Unul dintre cele mai mari muzee din România. Adăpostește coiful unui cavaler get, vase din cultura Gumelnita, un covor cu Mihai Viteazu, arme și obiecte turcești, ouă din cărămidă și numeroase sculpturi. O piesă cu o istorie importantă este macheta vasului de război turcesc „Hevzi Rahman” care a fost scufundat în Dunăre, lângă Brăila, de un vas românesc numit „Rândunica” în anii 1800 în timpul unui război ruso-turc.

 

2. Cetatea Brăilei

        A fost datată documentar în 1368 și a fost construită din cauza accesului la Dunăre. În centrul istoric al Brăilei încă se văd urme ale acestei cetăți și, de asemenea, Brăila păstrează și astăzi urmele celui mai mare sistem defensiv construit de-a lungul Dunării. 

 

3. Mănăstirea Lacu Sărat 

        Realizată în anul 1996, din lemn, în stil maramureșean, cu o turlă-clopotniță. Aici au fost aduse sfintele moaște ale Sfinților Dasie și Emilian. Amplasarea în pădure a mănăstirii reprezintă o adevărată oază de liniște relaxare. 

 

4. Castelul de apă din Brăila

        Unul dintre cele mai importante simboluri/ monumente istorice ale orașului Brăila. A fost construit în anul 1912 de către Elie Radu, are o arhitectură impresionantă și la vremea respectivă putea să alimenteze cu apă jumătate din locuitorii orașului, o mare performanță a acelor timpuri. Din punct de vedere turistic, a fost primul restaurant și bar din țară. 

 

5. Orologiul din Brăila

        În Piața Traian din municipiul Brăila se află un monument istoric vechi de peste 100 de ani, considerat un simbol al orașului, un orologiu care încă funcționează. Istoria și legendele din jurul său sunt impresionante; în anul 1898 Naum Petru a lăsat un testament statului în care era cuprinsă suma de 8.000 de lei în aur, bani pentru ridicarea ceasului. 

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.ziare.com/braila/stiri-actualitate/un-cartier-de-blocuri-din-braila-se-scufunda-un-caz-similar-arata-ca-sute-de-braileni-pot-sfarsi-sub-daramaturi-4710133://www.romanianresorts.ro/orologiul-braila://locuridinromania.ro/judetul-braila/orasul-braila/castelul-de-apa-braila.html://www.edj.ro/manastirea-sfantul-mare-mucenic-pantelimon-lacu-sarat://www.infobraila.ro/2013/01/sistemul-defensiv-de-sub-oras-braila-are-cel-mai-mare-lant-de-hrube/://exploremag.ro/muzeul-brailei-angajeaza-%EF%BB%BFsef-de-sectie/

BRAILA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție o nouă pârtie în ...
 
Lucrările de renovare la una dintre cele mai frumoase bijuterii arhit...
 
Luna februarie a adus deschiderea centrelor de biciclete Ivelo din par...
 
Iată unele dintre cele mai importante obiective turistice din comuna ...
 
Pe 27 și 28 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din C...
 
Piatra de temelie a clădirii care avea să devină Muzeul Național d...
 
Scurt istoric al uneia dintre cele mai impunătoare clădiri ale Capit...
 
Între 22-25 februarie, la Tulcea are loc Festivalul de Dragobete.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Ministrul Mediului: În această primăvară ar putea începe Programul Rabla pentru Sobe

» 29 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Primul spital din România cu roboți ce pot fi comandați de la distanță: O eficiență de 99,99%

» 28 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ce flori să nu oferi de 1 și 8 Martie

» 29 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un creator de conținut din Bangladesh a vizitat Bucureștiul și a rămas impresionat: Unul dintre cele mai cool orașe din lume

» 28 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
În comuna Adunații Copăceni a început modernizarea sistemului de iluminat public

» 28 Februarie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CONSTANTA
 
Primăria Constanța anunță locuitorii că în această săptămână pot depozita deșeurile voluminoase în locuri special amenajate

» 27 Februarie 2024 | Comentarii 0